Selskap med 315 ansatte ber alle jobbe hjemmefra: – Blir nok litt kjedelig

IT-selskapet Dips i Bodø med over 300 ansatte ber samtlige ansatte om å jobbe hjemmefra. I tillegg stanses alle flyreiser.

DIPS skal ha hjemmekontor

Onsdag tok de Dips-ansatte i Bodø med seg skjerm, PC, tastatur og det som er nødvendig for å kunne operere hjemmefra. Noen tok også med seg kontorstolen.

Foto: NRK

Denne artikkelen er over to dager gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Onsdag ble det kjent at Stortinget innfører tøffere tiltak for å hindre korona-smitte. Både partier og ansatte blir bedt om å jobbe hjemmefra.

Dermed har de Dips-ansatte i Bodø tatt med seg skjerm, PC, tastatur og det som er nødvendig for å kunne operere hjemmefra.

– Vi er rigga for å jobbe hvor som helst. Nå har vi gitt beskjed til de ansatte at det foretrukne arbeidsstedet er hjemme, sier HR-sjef Stian Sørensen ved hovedkontoret i Bodø.

Systemutvikler Ali Bashar synes det er bra at det gjøres tiltak for å unngå smitte, men ser ikke veldig fram til å jobbe hjemmefra.

Systemutvikler Ali Bashar i Dips

Systemutvikler Ali Bashar gleder seg ikke til å ha hjemmekontor. – Det kan fort bli litt kjedelig.

Foto: Andreas Nilsen Trygstad / NRK

– Jeg tror det blir kjedelig. Det er mye kjekkere å sitte her med folk rundt seg. Hvis man trenger hjelp, er det greit å ha noen rundt seg, sier Bashar.

Ifølge HR-sjefen er de ansatte vant til å agere hvis uhellet er ute.

– Kundene selv drifter programvaren, men det er vi som har laget den. Vi er nødt til å være på hvis noe skjer. Det klarer vi selv om vi jobber hjemmefra.

Slutter å fly

Av 315 ansatte er fire i karantene. Selskapet som lager elektroniske pasientjournaler til sykehus, setter inn flere tiltak for å unngå koronasmitte.

Hver uke gjennomfører IT-selskapet i gjennomsnitt 25 reiser ut til kundene sine. Men nå er det slutt på å fly.

– Vi begrenser reiser internt i bedriften. Det skal svært mye til for at våre ansatte skal ut og fly. Samtidig er interne arrangementer og kundekonferanser i nær framtid, er avlyst.

Billettsalget svikter hos flyselskapene

HR-sjef, Stian Sørensen i Dips

Ett selskap som nå vil fly betraktelig mindre, er DIPS.

Foto: Andreas Nilsen Trygstad / NRK

Flyselskapene meldte onsdag at de kutter flere tusen flyvninger fremover, som følge av situasjonen med koronavirus.

Det inkluderer Widerøe som kutter ytterligere 1500 avganger. Kutt som kommer i tillegg til de som allerede er varslet.

HR-sjef i DIPS, Stian Sørensen, synes det er trist.

– Dette er uheldig for resten av næringslivet og reiselivet spesielt. Vi kjenner dette på oss vi også fordi det er mange som blir råka av dette. Vi klarer å fungere normalt, for andre er det verre. Det er trist.

Onsdag møtte samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) fagforeningen Parat for å drøfte situasjonen for flyselskapene.

– Det er en rekke virkemidler vi nå ser på. Det skal vi konkludere på i løpet av kort tid. Vi ønsker å komme med et svar så fort som mulig, og aller helst allerede fredag, sier Hareide.

Status Norge

Sist oppdatert: 06.04.2020
5758
Smittet
313
Innlagt
75
Døde