Hopp til innhold

Seks vogntog sperret E6 i over 12 timer

Snøfall skapte store trafikale utfordringer på Norges hovedfartsåre E6 sør på Helgeland. Europaveien var onsdag stengt i over 12 timer. – Det har vært mange sinte telefoner, sier trafikkoperatør.

Snøfall på E6 sør i Helgeland skaper store trafikale utfordringer onsdag ettermiddag. Europaveien vil være stengt i flere timer fremover.

KAOS: Vogntogene sto i kø på det glatte føret.

Fra klokken 13 onsdag ettermiddag til 01:30 natt til torsdag ble det jobbet på spreng for å få åpnet E6 like nord for fylkesgrensa mellom Nord-Trøndelag og Nordland.

Ved Smalvatnet helt sør i Grane kommune sto seks vogntog på tvers og delte Norge i to.

– Det står mange vogntog på kryss og tvers. Det er seks vogntog som trenger bergingshjelp. Brøytebilen står også sperret inne mellom vogntogene, så det blir heller ikke brøytet før den kommer seg løs, sa trafikkoperatør Kristin Jullumstrø i Statens vegvesen til NRK tidligere i ettermiddag.

– Det er rimelig kaotisk på stedet, ifølge trafikkoperatøren.

  • Dette uhellet fikk følger for sjåføren som forårsaket det. Les mer her.

3,5 kilometer kø

Klokken 17:50 melder politiet på Helgeland at det gjenstår berging av tre vogntog. Klokken 19 melder Statens vegvesen at veien trolig blir stengt i minst to timer til.

Politiet har i kveld vært på plass for å dirigere trafikken slik at noen personbiler har sluppet forbi stedet. Veien er klokken 21 i ferd med å åpnes med redusert ferdsel. Det dannet seg en kø på 3,5 kilometer som tok tre timer å slippe forbi, ifølge politiet.

– Det er mange som har ventet lenge og de begynner å bli utålmodige, sier trafikkoperatør Dag Kristiansen som har tatt over neste skift hos Veitrafikksentralen i Mosjøen.

– De som har stått der lengst, har nok ventet i veldig mange timer. Det er ikke mulighet for omkjøringer. Da må du ta ferge, som ikke går nå.

Og reaksjonene har ikke latt vente på seg for trafikksentralen hos Statens vegvesen.

– Folk blir jo irriterte. Det har vært mange sinte telefoner i dag. Det kan ikke vi gjøre så mye med, vi må bare bringe det videre, sier Kristiansen.

Vogntog i grøfta på E6 ved Majavatn

AV VEIEN: Dette vogntoget er et av flere som ikke klarte holde seg på E6 onsdag ettermiddag.

Foto: 03030-tipser

Full vinter flere steder

Det er vinterføre i området og bilister som skal kjøre mellom Majavatn og Namsskogan trenger vinterdekk, opplyser bilister som har kjørt strekningen i dag.

Både på Sjonfjellet i Rana og på Tosenfjellet i Grane er det mye snø, ifølge vegvesenet.

Fra Namsskogan og videre nordover ligger snøen på veiene. Vegtrafikksentralen opplyser at forholdene er verst nord for fylkesgrensa.

Både snø og vind

På E6 ved Majavatn er det trafikkaos grunnet snøfall, meldte politiet på Helgeland på Twitter tidlig i ettermiddag.

Flere kjøretøy har havnet i grøfta, men ingen personer ble skadet.

Statens vegvesen forteller at veibanen er svært sleip, og bilister derfor må ta det med ro.

Også fly- og fergetrafikken sliter etter at Kong Vinter gjorde sitt inntog. Widerøe fikk ikke landet i Brønnøysund i dag tidlig. Forholdene har bedret seg i Brønnøysund, men flyene kan fortsatt ikke lande i Sandnessjøen eller Mosjøen.

Fergesambandet Bodø-Moskenes ble også innstilt klokken 16.30 fra Bodø på grunn av dårlig vær.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
vogntog