Seks vogntog har sperret veiene i dag

Et vogntog sperret veien sør for Saltfjellet i over tre timer i dag. Samtidig setter tre andre vogntog seg fast ved Bjørnfjell. Og i det veiene åpnes, setter to nye vogntog seg fast sør for Saltfjellet igjen.

E6 er stengt mellom Dunderland og Krokstrand på grunn av et vogntog.

Her står det første vogntoget som sperret E6 ved Dunderlandsdalen i dag. Senere satte to vogntog seg også fast i nærheten.

Foto: 03030-tipser

Mens bergingen av det litauiske vogntoget som sperret E6 i Dunderlandsdalen pågår, får Statens vegvesen melding om at tre andre vogntog står fast ved Bjørnfjell.

Dette skjer nesten parallelt med at E6 i Rana blir åpnet etter å ha vært stengt i lang tid.

Vogntogene som sperrer veien sør for grensen ved Bjørnfjell forårsaker lange køer i begge retninger.

Samtidig er entreprenør med strøbil på vei for å gjøre E6 ved Dunderlandsdalen tryggere. Men så langt kommer han seg ikke.

– Strøbilen rakk ikke begynne før to nye vogntog satte seg fast, opplyser, operasjonsleder for Helgelands politidistrikt, Vegard Helgesen Riseth.

Klokken 16.15 melder Statens vegvesen at E10 ved Bjørnfjell er åpen for trafikk igjen. Like før klokken 17 er E6 i Rana ryddet.

Laster Twitter-innhold

Sesongen er i gang

I fjor vinter sperret vogntog i trøbbel, helt eller delvis, E6 268 ganger her i landet. Halvparten av bilene fikk trøbbel i verstingfylket Nordland, og av dem var 93 utenlandske vogntog.

I januar i år uttalte UP-sjefen at en vanlig årsak er at sjåførene ikke vet hvordan de legger på kjetting eller at kjettingene de har fått utdelt ikke passer til dekkene.

Laster Twitter-innhold

– Vi fikk første melding for litt over en time siden. Det er minst ett utenlandsk vogntog som har fått problemer der oppe. Bommen er nede, forteller operasjonsleder, Karl Erik Thomassen, ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

Ifølge operasjonslederen er det snakk om minst tre-fire vogntog.

– Hvordan er føret i området?

– De har høvlet, salta og strødd, men likevel har flere fått vanskeligheter. En politipatrulje er på tur til stedet, sammen med bilberger.

Glatte veier

De siste dagene har det vært glatt flere steder i Nordland. Politiet har flere ganger advart bilister om forholdene langs veiene i fylket. Tidlig søndag morgen advarte Politiet i Midtre Hålogaland mot de glatte veiene i distriktet.

Laster Twitter-innhold

Sør i fylket meldte politiet i Helgeland litt senere om utforkjøring nord for Trofors i morges. Det var ingen personskader, men også her skal det ha vært glatt føre som forårsaket trafikkuhellet.