Seks personer reddet på rekordtid fra forlis

Lørdag kveld grunnstøtte en fritidsbåt og begynte å ta inn vann i nærheten av Herøy på Helgeland i Nordland. På svært kort tid kom en privatbåt til unnsetning og reddet alle om bord. – Det stod om minutter før noe kunne gått galt, sier HRS.

Laster kart, vennligst vent...

Det var en fritidsbåt på 19 fot som begynte å ta inn vann, etter at den mest sannsynlig traff noe i sjøen. Ingen av personene om bord ble skadet.

Det ble kalt ut redningshelikopter fra Bodø, og redningsskøyte fra Brønnøysund

– De var i nærheten og forflyttet seg raskt.

Men etter et mayday på kystradioen, viste det seg at en fritidsbåt skulle klare å komme seg enda raskere til stedet.

– De som kom i privatbåten gjorde en veldig bra innsats. Vi berømmer innsatsen deres, sier operasjonsleder Rune Danielsen ved HRS.

– Ingenting er bedre

Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS) fikk melding om hendelsen lørdag klokka 18.15. Allerede 18.31 fikk de melding om at alle de seks personene var trygge.

– Det er selvfølgelig gunstig når det er en kritisk situasjon og en båt tar inn vann, at folk får hjelp fortest mulig. Ingenting er bedre enn det, sier Danielsen.

Han vil ikke spekulere i hva som kunne skjedd dersom privatbåten ikke hadde kommet så raskt til unnsetning.

– Det er vanskelig å spå. Hvis personene hadde gått i vannet, er det snakk om minutter før noe går galt. Det er fortsatt kaldt i havet, men nå gikk det heldigvis bra, sier operasjonslederen.

Forliset var i underkant av 700 meter fra land, ifølge Danielsen. Det gikk bare minutter før båten sank helt.