NRK Meny
Normal

Seismikk-utstyr lager krøll

Seismikkskytingen forsinkes med to døgn.

BOS Atlantic, seismikkfartøy

Her blir seismikkfartøyet 'BOS Atlantic' døpt under en seremoni i Stavanger sist uke.

Foto: NRK

Tekniske problemer med det seismiske utstyret ombord på fartøyet "BOS Atlantic" gjør at Oljedirektoratet foreløpig ikke kommer i gang med kartleggingen av mulige olje og gassforekomster utenfor Lofoten og Vesterålen.

Les også: - Dette er et overgrep

Ingeniør på vei

- Bergensrederiet som eier "BOS Atlantic" sender nå en ingeniør som skal forsøke å rette på problemene så snart som mulig, opplyser presse og mediekontakt i Oljedirektoratet Eldbjørg Vaage Melberg til NRK Nordland.

Dermed kan den seismiske skytingen tidligst komme i gang om to døgn, men kan også ta lenger tid å fikse problemene.

Hydraulikk-trøbbel

- Det er hydraulikksystemet i flere av vinsjene som blant annet brukes til å løfte seismikkutstyret inn og ut av båten som ikke fungerer optimalt, opplyser administrerende direktør Karsten Rød i rederiet Bergen Oilfield Services til NRK.

I følge Rød vil serviceingeniøren etter planen være ombord i skipet i løpet av kommende døgn og så vil han måtte vurdere hvor lang tid det vil ta å reparere problemene som har oppstått.

- Kunne startet

- Det er ikke sånn at skipet ikke kunne startet seismikk-skytingen. Vi har alternative løsninger for å få utstyret inn og ut av båten. Men når nå skipet er nylig levert ombygd fra verftet, så synes vi det er rett at vi får fikset alt utstyret så det fungerer optimalt, sier Rød.

Nordland VII og Troms II
Foto: Kart: Oljedirekoratet