Se uværets herjinger på moloen i Bodø: – Det er ganske friskt

Uværet bydde fredag på store problemer i Nordland. Uværet sørger for store forsinkelser og kanselleringer i flytrafikken.

Fylkesmann Tom Cato Karlsen hadde orkesterplass til uværet og filmet moloen i Bodø fra kontoret.

Bare seks dager etter uværet som førte til en dramatisk bergingsaksjon på cruiseskipet «Viking Sky» i Hustadvika har en ny vinterstorm herjet.

I Nordland har E6 over Saltfjellet vært stengt på grunn av flom. Denne veien er nå åpen.

E6 over Saltfjellet sør for Bodø er eneste veiforbindelse sørover og «delte» tidligere i dag Norge i to.

– Det skaper noen problemer for nødetatene og annen trafikk som skal forbi, sa Remi Johansen, operasjonsleder ved Nordland politidistrikt.

Ber folk sikre gjenstander

Politiet har sett seg nødt til å advare om dårlig vær i fylket. De ber folk om å ta nødvendige forholdsregler og sikre ting som kan bli tatt av vinden.

– Det er ganske friskt vær ute. Vi anmoder at folk sjekker hus og hjem og sikrer for løse gjenstander. Nå blåser det kraftig i hele Nordland, sa Johansen.

– Vi får inn en del meldinger på alt fra løse takplaster og løse gjenstander. Vi merker at det er en del utfordringer på veiene med vann og glatt kjørebane, sa han videre.

Dette skriver Meteorologisk institutt på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Det er flere innstillinger av hurtigbåtruter i Vesterålen og Lofoten.

Flyplass var stengt ned

I tillegg var flytrafikken i Bodø lenge lammet som følge av det ekstreme været. Nå er det ordinær drift, forteller lufthavnsjef i Bodø lufthavn, Finn Ove Hofstad.

– I formiddag hadde vi vindkast i orkan styrke og kraftig bygeaktivitet som gjorde at vi måtte stenge ned all aktivitet på lufthavnen for en periode, sier Hofstad.

Det er forsinkelser på en del avganger ved lufthavnen. Hofstad ber reisende forholde seg til flyselskapene de har billett med.

– Gjerne møte opp for å få informasjon. Jeg registrerer at det er en del fly hos både SAS og Widerøe som er kansellert utover dagen, sier han.

Skredfare satt til oransje

Torsdag var farenivået for snøskred oppjustert til rødt farenivå. Fredag er farenivået i områder på Nordvestlandet og i Nord-Norge justert ned til nest høyeste nivå.

Dette er samme farenivå som da to menn mistet livet i et snøskred i Sørfold i Nordland tidligere denne uken.

– Hele Nord-Norge har et vedvarende svakt lag i snødekket som gjør at det lett utløses skred. Det laget vil nok ligge der og vare helt til det smelter bort, sier vaktleder Jostein Aasen i Snøskredvarslinga på varsom.no.

Saltfjellet Hotell på Lomsdal

Slik så det ut ved Saltfjellet Hotell på Lomsdal i dag, like nord for bommen på Sørelva.

Foto: Sissel Ilstad