NRK Meny
Normal

Se Nitimen direkte fra Stormen bibliotek

Nitimen på NRK P1 sendes direkte fra kulturhuset Stormen i Bodø denne fredagen, i anledning Bodøs 200-års jubileum.

Denne helgen blir det feiring tre dager til ende, i forbindelse med at Bodø fyller 200 år. Feiringen markeres hos NRK fra klokken ni, når programledere Knut Folkestad og Marte Stokstad inntar første etasje i Stormen bibliotek og sender Nitimen direkte på radio og nett.

Nitimens programledere lørdager Marte Stokstad og Knut Folkestad

Nitimens programledere Marte Stokstad og Knut Folkestad inviterer til direktesending denne fredagen.

Foto: Rune Lind / NRK

– Bodøs ordfører Ida Pinnerød tar selvfølgelig turen innom. Hun har blant annet skrevet en masteroppgave om dobbeltnavn i Nordland på 1700-tallet, altså før Bodø ble Bodø, forteller en entusiastisk Folkestad før sending.

Mye av helgens festivitas inkluderer musikk. Naturlig nok tar Halvdan Sivertsen derfor turen innom. Det gjør også hele den «gylne årgangen» med Sondre Justad, Silje Halstensen og Petter Nohr Unstad fra Kråkesølv.

– De gikk i samme klasse på videregående. Læreren kommer også, og skal fortelle litt om suksessoppskriften. For det var jo et sterkt kull det der, for en seks-syv år siden, sier Folkestad.

Vært i Bodø før

Medprogramleder i Nitimen, Marte Stokstad, ser også frem til sendinga på fredag.

– Vi gleder oss veldig, jeg har spesielt forhåpninger til at Folkestad skal fortelle om byens fødsel i sin "gamledager-spalte", sier Stokstad.

Hun er ikke i tvil om at det det blir liv og røre i bursdagsbyen.

– Jeg har vært i Bodø tidligere med MGP, det er et fantastisk sted med gode folk.

Stor respons

Det meldes om fullt hus på de ulike arrangementene denne helgen. Har du ikke sikret deg billett til konsertene lørdag, er det dessverre for sent. Men til bursdagsforestillingen i Stormen konserthus blir det fredag formiddag klokken 10 lagt ut 30 ekstra billetter etter «første mann til mølla»-prinsippet.

Folkestad tror dette blir en helg preget av mye god stemning. Til og med værgudene har trukket litt på smilebåndet i det siste.

– Jeg har troen på at det blir 18 grader og sol både fredag og lørdag, sier en selvsikker Folkestad, som håper så mange som mulig tar turen for å overvære direktesendingen klokken ni.

Alle som vil kan ta turen til Stormen bibliotek, i første etasje ved skranken, for å overvære sendingen.

– Vi kan friste med både kaffe og kaker, avslutter Folkestad muntert.