Se Kari Bremnes synge «E du nord»

– Stormen er det nærmeste vi kommer Operaen i Norge, sa Kari Bremnes etter at hun hadde sunget «E du nord» på åpningskonserten.

Åpningen av Stormen, Kronprins Haakon og Kari Bremnes

HUSMUSIKER: – Dette bygget har et touch av Operaen, sier Kari Bremnes. Sammen med Leif Ove Andsnes har hun fått æren av å være huskunstner i Stormen Konserthus i Bodø neste år.

«E du nord» er den mest kjente låten fra hennes 16. soloplate «Og så kom resten av livet», og var selvskreven under åpningsforestillingen av Stormen lørdag kveld.

Låten handler om å om å takle mørket og lengte etter lyset.

– Det var veldig flott å synge den i denne salen. Det er et svært hus med plass til 1000 mennesker, men det føles likevel intimt. Folk kommer nært deg, og du kommer nært folk, sier Bremnes.

Bremnes er fra Lofoten og har i mange år hatt et tett forhold til Bodø.

– Dette er mye større enn bare Bodø. Hele landet kan være stolt av Stormen. Men ligger en forpliktelse om å ha ambisjoner om å ta kultur på alvor å gi folk noe ordentlig.

Husmusiker

Stormen Kari Bremnes og Torhild Widvey

Kari Bremnes mener hele Norge kan være stolt av Stormen. Her sammen med kulturminister Thorhild Widvey før forestillingen lørdag kveld.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Bremnes skal være en slags gudmor eller «artist in residence» i Stormen det neste året. Det fyller henne med stolthet.

– Det innebærer å gjøre fire ulike prosjekter i Stormen i løpet av 2015. Å få være huskunstner i det huset. I den byen. Og dele oppgaven med den Leif Ove Andsnes. Det er en ære, sier hun.

Blant annet skal Bremnes ha konsert både med KORK og Ketil Bjørnstad i løpet av 2015. En konsert på Sinus med bandet sitt blir det også.

Mer i 2015

Stormen, Kari Bremnes og Halvdan Sivertsen

Kari Bremnes på scenen sammen med programvert Halvdan Sivertsen.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Neste år blir i det hele tatt travelt for artisten. Hålogaland Teater og Nordland Teater har invitert henne til å lage en konsertforestilling.

Den har fått navnet «Når du kommer dit» og har premiere i Tromsø 22. januar.

– Det er fantastisk å få denne muligheten. Jeg tar med meg bandet mitt, nye sanger, tidligere sanger, og historier som ikke er fortalt før. Å få komme inn i teaterrommet med alle mulighetene det åpner, å få jobbe med teatrets ressurser, virkemidler og mannskap er nytt for meg. Og veldig lystbetont, skriver Kari Bremnes på bloggen sin.

Carina Olset og Halvdan Sivertsen er vertskap når Kulturhuset Stormen i Bodø åpner i kveld. Sammen med Nordnorsk Symfoniorkester møter vi blant andre artistene Mari Boine, Leif Ove Andsnes og Kari Bremnes. Dirigent er Christian Lindberg.