Se hele den stormfulle debatten om navngitte personer i Bodøs kultur- og maktelite

Mandag kveld ble det arrangert debatt i Stormen bibliotek. Bakgrunnen var forfatter og frilansjournalist Morten Strøksnes' knallharde angrep på navngitte personer i Bodøs kultur- og maktelite.

Mandag 12. oktober ble det arrangert debatt i Stormen bibliotek. Bakgrunnen er forfatter og frilansjournalist Morten Strøksnes' knallharde angrep på navngitte personer i Bodøs kultur- og maktelite.

SE SAMMENDRAG: Mandag 12. oktober ble det arrangert debatt i Stormen bibliotek. Bakgrunnen var forfatter og frilansjournalist Morten Strøksnes' knallharde angrep på navngitte personer i Bodøs kultur- og maktelite.

«Bodø har lenge hatt rykte på seg for å være en ganske korrupt by», skrev forfatter og frilansjournalist Morten Strøksnes i en kronikk i begynnelsen av august.

Det ble starten på en heftig debatt hvor det ikke har vært langt mellom de skarpe anklagene, en debatt som har blitt lagt merke til langt utenfor Bodøs bygrenser.

Mandag kveld ble et debattmøte om makt og avmakt i Bodø by arrangert i Stormen Bibliotek.

Under debatten ble temperaturen til tider svært høy da det ble stilt spørsmål ved om det stemmer at Bodø har skjulte nettverk og maktforbindelser som styrer på tvers av det offentlige og de folkevalgte. Om det finnes nettverk som de etablerte mediene burde satt søkelys på, men ikke evner å se.

Debatten gikk av stabelen samme dag som det ble kjent at Stormen-sjefen klager AN inn for PFU.

Morten Strøksnes i debatt i Stormen

SE HELE DEBATTEN: Forfatter og frilansjournalist Morten Strøksnes, AN-journalist Siri Gulliksen, Rune Nilsen i Bodø Nu og debattleder Anki Gerhardsen.

Deltakerne

På møtet var blant andre Morten Strøksnes. Det gjør også Avisa Nordlands sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen, AN-journalist Siri Gulliksen, Bodø Nu-skribent Rune Nilsen, påtroppende ordfører Ida Pinnerød (Ap), Arne O. Holm, redaktør i High North News, Thor Woje, tidligere redaktør i Nordlands Framtid og Avisa Nordland og tidligere leder i Pressens Faglige Utvalg. Møteleder er Anki Gerhardsen.

Lukter det virkelig korrupsjon av Bodø? Har mediene sviktet når det gjelder å avdekke det som foregår? Trengtes det en varsler utenfra for å si fra om at det stinker? Det var noen av spørsmålene som ble debattert.

Morten Strøksnes og Anki Gerhardsen i Stormen.

Forfatter og frilansjournalist Morten Strøksnes og debattleder Anki Gerhardsen i Stormen.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK
Debatt i Stormen

Sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen, Bodø Nu-skribent Rune Nilsen, påtroppende ordfører Ida Pinnerød (Ap), Arne O. Holm, redaktør i High North News på fremste rad.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK
Debattmøte i Stormen

Fullt hus under debattmøtet i Stormen.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK
Debatt i Stormen

Mange interesserte hadde møtt fram for å følge debatten i Stormen.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK