Hopp til innhold

Se en smakebit av det du har i vente

I neste uke går startskuddet for ei fem døgn lang maratonsending fra hurtigruta på NRK2. Denne uka er to mann fra NRK ombord på «Nordnorge» for å filme leia.

Det finnes noen satelittskygger opp gjennom leia fra Bergen til Kirkenes. Derfor sikrer de seg, NRK-folkene fra produksjonsteamet bak "Hurtigruten minutt for minutt". 16.juni er det klart for fem døgns maratonsending på TV.

Filmer døgnet rundt

To mann fra NRK gjør opptak døgnet rundt av seilasen.Opptakene skal ligge i Oslo og være back up når det ikke går an å sende direkte.

– Vi har en opptaksrigg der vi tar opp frontkamera fra Bergen til Kirkenes kontinuerlig, døgnet rundt. Vi kjenner allerede til at det er noen satelittskygger opp gjennom leia, sier Atle Markeng.

Video Smakebit av Hurtigruten minutt for minutt

Smakebit av Hurtigruten minutt for minutt

134 timer TV

NRK2 skaper TV-historie og lager en av verdens lengste direktesendte TV-sendinger. Hurtigruten minutt for minutt - 134 timer fra Bergen til Kirkenes.

– ¨Noen dager før maratonsendinga skal vi rigge opp et kontrollrom ombord. Det blir en saktegående og rolig produksjon. Vi har mange arkivklipp fra gamle hurtigrutetider og en del kurositeter som vi skal vise underveis.

10-12 kameraer

16 juni starter en av NRKs mest spesielle produksjoner noen sinne. Minutt for minutt skal fjernsynet følge Hurtigruta direkte fra Bergen og nordover til Kirkenes. Og folkene fra NRK mener de har det meste under kontroll.

– Så langt fungerer det bra. Nå har vi bare et kamera og fire mikrofoner ombord. Det blir en mer avansert produksjon med 10-12 kameraer når vi går på sending 16. juni. Men hovedkamra i fronten på båten blir en gjenganger i helse sendinga og skal alltid være der, forteller Markeng.

Fin reise

Sammen med Tore Zakariassen skal Markeng skal produsere den store hurtigrutereisen for NRK.

Bergensbanen minutt for minutt var en uventet knallsuksess på NRK høsten 2009. Og ikke bare på TV, men også på nett. Tusenvis av kommentarer og twittermeldinger raste forbi under sending.

Prøvereisen med hurtigruta «Nordnorge» denne uka tyder på at det er klart for en av de lengste og merkeligste direktesendingene noen sinne

– Det er gode arbeidsforhold ombord. Vi har surret alt utstyret fast med reimer, men foreløpig har det vært bare en liten bris, så det går helt fint.

Lite søvn

Zakariassen forteller om lite søvn. Fordi alt skal filmes, hvert minutt.

– Vi holder på døgnet rundt. Det er blitt tre og halv time på puta om natta og halvannen time om dagen, sier Tore Zakariassen i NRK.