NRK Meny
Normal

Se en helt nedstrippet versjon av «Det e over» med Sondre Justad

Artisten Sondre Justad, et flygel og en drone med kamera. Det er hovedingrediensene i videoen fra innspillingen av låta «Det e over» i akustisk versjon.

Artisten Sondre Justad, et flygel og en drone med kamera. Det er hovedingrediensene i videoen fra innspillingen av låta «Det e over» i akustisk versjon.

VIDEO: Se fremførelsen til Sondre Justad av den akustiske versjonen av «Det e over».

Han er født og oppvokst i Henningsvær i Lofoten, har bodd fem år i Bodø, men for tiden har Sondre Justad adresse i hovedstaden.

Tidlig i høst var han tilbake i Bodø for å spille inn to låter til albumet «Riv i hjertet», som ble utgitt 22. oktober. Men i stedet for å gå i et vanlig musikkstudio valgte artisten å spille i byens nye storstue, Stormen konserthus.

Vi var utrolig heldig og fikk lov til å komme inn i Stormen, som har ett av landets beste flygel. Med et så mektig instrument og en mektig sal, måtte jeg bare gripe muligheten, forteller Justad.

NRK ble med på innspillingen, og resultatet ble en video filmet av dronefotograf Ola Helness.

Dronefilming

– En del av videoen er filmet med drone, som gir veldig fine og avanserte bilder som man tidligere måtte ha kamera på kran for å få til. Noe som tar både mer tid og koster mer, forteller Helness.

Han er sertifisert dronefotograf i NRK, og har flere hundre treningstimer med dronespakene.

– Å filme med drone bør ikke gjøres med mindre du vet hva du holder på med, og særlig hvis det er folk i nærheten. Å fly innendørs med drone er ekstra vanskelig fordi det er mindre plass å bevege seg på.

– Men Sondre stolte på deg?

– Ja, det tror jeg. Uansett gikk jeg ikke så veldig nært ham, men måtte passe på å ikke treffe mikrofoner og annet utstyr rundt.

Til slutt ble ikke den akustiske versjonen av hiten med på albumet, men øverst i saken kan du både se og høre det hele. Låten «Tett inntil mæ» som også ble spilt inn i konsertsalen, kom imidlertid med på plata.

Minidokumentar om Sondre Justad

Se minidokumentaren om Sondre Justad.

Unik klang

Steinway-flygelet som Sondre spiller på i videoen er plukket ut av den verdenskjente pianisten Leif Ove Andsnes, som selv reiste ned til fabrikken i Hamburg i Tyskland for å velge det ut.

Som den eneste konsertsalen i verden har Stormen i Bodø spesialkonstruerte og bevegelige vegger for å skape god lyd for publikum. Totalt har konserthuset- og biblioteket kostet 1,2 milliarder kroner.

Dempeveggene kan ved hjelp av bevegelsesmekanismen skape mye klang under for eksempel en akustisk konsert, men også absorbere lyden fra høylytte konserter.