NRK Meny
Normal

Se det ramsalte brevet som ordføreren fikk i posten

– Viser noe av det frodige språket vi har i Nord-Norge, sier Rana-ordfører Kai Henriksen om brevet han delte på Facebook i går.

Ranaordfører Kai Henriksen (H)

Rana-ordfører Kai Henriksen må tåle en del kritikk, men han foretrekker at folk sender han brev under fullt navn, og at meldingene har en viss saklighet.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Ordfører Kai Henriksen (H) i Rana er nok, som ordførere flest, vant med å få en del kritikk i sitt daglige virke som politiker. Men brevet han lastet opp på Facebook i går, er nok ikke hverdagskost.

Brevet

Her ser du hele brevet. Klikk på bildet for å forstørre det.

– Si meg, hva i Helvete er det du holder på med. Er du stein idiot, stemmer for bomfinansiering. Hva slags satans ordfører er du, står det blant annet å lese i det ramsalte brevet, som er undertegnet «Marit».

Henriksen selv forteller at han mottok brevet i 2012, kort tid etter at han inntok ordførerstolen i nordlandskommunen.

– Innholdet er ikke til å misforstå, sier Henriksen til NRK.

Han var ikke i tvil om at brevet måtte deles på Facebook da det plutselig dukket opp igjen etter en gjennomgang av gamle papirer.

– Jeg hadde glemt hele brevet, men da jeg fant det igjen, så tenkte jeg at dette måtte deles på min egen Facebook-side. Hadde avsenderen brukt fullt navn og adresse, ville jeg selvsagt aldri lagt det ut.

Ser brevet på to måter

Hensikten med å legge ut bildet til allmenn beskuelse, er å vise noe av hverdagen til en ordfører, sier Henriksen.

Han ser brevet på to ulike måter.

– På den ene siden viser brevet noe av det frodige språket som vi har i Nord-Norge. På den andre siden kan jo dette også tolkes som en form for sjikane.

– Ikke greit

Brevet var også tema i NRK Nordlands ettermiddagssending på radio. Folk på gaten mener slikt språk ikke er greit.

– Som offentlig person må man tåle kritikk, men ikke i slike ordelag som er brukt her, mener en NRK møter på gaten i Bodø.

– Som ledende politiker står man jo i en veldig utsatt posisjon. Men man bør nok kanskje heller bare rive slike brev i stykker fremfor å ta seg nær av det, sier en annen.

Håper avsenderen tar kontakt

Ordfører Henriksen håper imidlertid «Marit» nå tar kontakt med han, til tross for tiden som har gått siden brevet ble skrevet.

– Det kan hende hun har endret oppfatning siden brevet ble skrevet. Og er hun like misfornøyd den dag i dag, skal vi i alle fall få til en god diskusjon.

– Mottar du ofte slike brev?

– Dette er nok blant de mer spesielle. Spesielt er det også at avsenderen har sendt dette anonymt, noe jeg har lite sansen for. Jeg skulle gjerne truffet Marit og gitt henne et hyggelig og godt svar tilbake, sier Henriksen.