Se den første videoen fra ulykkesstedet

Her er de første videobildene fra ulykkesstedet der et postfly med to personer om bord styrtet natt til i dag.

Et helikopter flyr over ulykkestedet i Sverige der postflyet havarerte.

FOTO: Teuvo Palomäki/SVT

SVTs Teuvo Palomäki og Marja Påve nådde havaristedet ved 10.30-tiden i dag.

– Flyet har styrtet på Ojanvagge på 1.000 meters høyde. Som vi ser et det bare et stort hull i bakken, sier fotograf Palomäki.

Stedet ligger utilgjengelig til cirka 2,5 mil fra Ritsem som er nærmeste bebyggelse.

– Meget vanskelig forhold

Havaristedet ligger krevende til i Gällivare i de svenske Lapplandsfjellene. Ifølge helikopterpilot Per Grahn, som er godt kjent i området og skal delta i redningsaksjonen, er det veldig vanskelig å nødlande rundt havaristedet. Det er også mer enn 30 minusgrader i Nord-Sverige.

– Det er alpine fjell og daler. Jeg har ikke vært der oppe ennå, men det meget vanskelig forhold som råder, sier han SVT.

Sendte mayday-signal

Det var et postfly med to personer om bord som forsvant på vei fra Gardermoen til Tromsø. Flyet styrtet på svensk side av grensen, ikke langt fra Hellemobotn i Tysfjord.

Redningsleder Anders Lennholm sier dette om det som skjedde:

– Det ble sendt ut mayday-signal som ble fanget opp i tårnet ved Bodø lufthavn. Flyet forsvant veldig fort, det mistet høyde veldig fort, noe som er høyst unormalt. Vi satte i gang en redningsaksjon og fant flyet cirka 9 kilometer fra den norske grensen.

– Er det noen overlevende?

– Nei, det er ikke mulig. De om bord det norske helikopteret som var først på stedet fortalte om et krater som var cirka 15 meter dypt og 20 meter bredt. Det var vrakdeler spredd rundt 50 meter omkring vrakstedet.

De siste radarbildene viser at flyet var 120 kilometer nordøst for Bodø, inne på svensk territorium.Havaristedet, som har en diameter på 50 meter, ligger nordvest for innsjøen Akkajaure, 10 kilometer fra grensen til Norge.

Bilde fra havaristedet i Sverige
Foto: Marja Påve/SVT