NRK Meny
Normal

Her danser Adrian (22) i vill seiersrus

Helgens kamper gikk godt for både herre- og damelaget til Arctic Eagles fra Narvik. Adrian Bockelie Alvarstein feiret seieren med sine helt spesielle «dansemoves».

Her danser Adrian seiersdans. ishockey arctic eagles i narvik vinner ishockeykamp 5-2 over Grüner

TILROP OG JUBEL: Stemningen gikk i taket da hockeyspilleren Adrian Alvarstein Bockelie begynte å riste skamløst på rumpa foran mer enn 1000 mennesker i Nordkraft Arena. FOTO: STIAN PEDERSEN

Da Arctic Eagles vant 5–2 over Oslo-laget Grüner lørdag gikk stemninga i hockey-byen Narvik i taket. Og den steg enda noen hakk da hockeyspilleren Adrian Alvarstein Bockelie begynte å riste skamløst på rumpa foran mer enn 1000 mennesker i Nordkraft Arena.

– Han er showmaker, som skaper stemning og trekker publikum. Han betyr mye for hockeymiljøet i Narvik, sier supporterleder Stian Pedersen til NRK.no

Melodien han svinger seg til er den australske DJ-en Contiez sin hit «Trumpsta».

– Når den starter opp, vet publikum hva de har i vente. Da blir det show på isen, sier supporterlederen.

Seier to dager på rad

Trener Magnus Skogfält

Trener Magnus Skogfält er fornøyd med lagets innsats på tampen av sesongen.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

I søndagens returkamp mot Grüner ble stillingen 6–2 i Arctic Eagles favør, og den danseglade 22-åringen viste igjen frem sine imponerende dansetrinn - til stor glede for de fremmøtte.

Kampen var sesongens siste for klubben fra Narvik, som nå ligger på en foreløpig 6. plass med 53 poeng. Noen av de andre lagene i 1. divisjon har fortsatt kamper igjen å spille, så i verste fall havner klubben på en 7. plass.

– Dette var sesongens første dobbelseier. Så det var bedre sent - enn aldri, sier trener Magnus Skogfält.

Han er fornøyd med innsatsen til laget, men tror mange skader har bidratt til at årets mål om å bli blant de fem beste lagene - ikke ble nådd.

– Det har så klart preget treningene og hele laget. Men vi tar med oss lærdommen inn i neste sesong, sier Skogfält optimistisk til NRK.no.

I løpet av sesongen har rundt 30.000 publikummere vært innom og sett klubbens kamper på hjemmebane.

Fremtiden foran seg

Narvik Ishockeyklubbs damelag

Damelaget til Narvik Ishockeyklubb har en lys fremtid, tror og håper Harald Martin Enevoldsen fra klubben.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Det var ikke bare herrelaget det gikk bra med i dagens kamp. Arctic Eagles damelag gikk seirende ut mot Grüners damelag, stillingen til slutt ble 5–1.

– Vi har fått et veldig bra damelag på beina, og det skal bli spennende å se fortsettelsen deres, sier Harald Martin Enevoldsen.

Han er leder for prestasjonsgruppa i Narvik Ishockeyklubb, og godt fornøyd med de unge spillerne etter deres første sesong.

– Laget består stort sett av jenter på 15-16 år, så de har virkelig fremtiden foran seg, sier Enevoldsen til NRK.no.

– En entertainer

For trener Magnus Skogfält er Adrian Bockelie Alvarstein en viktig brikke. Ikke først og fremst på grunn av den heftige hoftevrikkinga, men det at han er en entertainer kommer ofte godt med.

– Adrian bidrar med mye positiv energi og byr på seg selv. Det er klart det løfter stemninga i laget. Vi omgås jo mye og er tett på hverandre i spillergruppa. Spesielt når vi er ute på tur er det godt å ha med en som sprer så mye glede.

Etter søndagens seier ligger Narvik-klubben godt an til å holde seg i førstedivisjon.

– Dette var sesongens siste kamp, og det ser ut som vi skal ende på en sjuendeplass. Neste år blir det bare ti lag i serien, og det betyr at vi henger godt med, sier han til NRK.no.

Funnet på kirketrapp

Ishockeyspilleren Adrian Alvarstein Bockelie

I dag er Adrian Bockelie Alvarstein (22) hockeystjerne i Arctic Eagles i Narvik, men historien hans begynte på en kirketrapp i Swaziland 5. mars i 1991.

Historien om gutten som ble funnet på kirketrappa ble snappet opp av en Tromsø-væring som var på reisefot i landet. Adrians senere bestefar hørte historien og tipset datteren Kristin, som ikke kunne få barn.

En dag senere var hun på plass i Afrika og adopsjonsprosessen var i gang. Etter et drøyt halvår kunne guttungen fra Swaziland sette sine føtter på norsk jord for første gang.

Før ishockey ble hovedbeskjeftigelsen hans dansa Adrian en del hiphop og breakdance. I senere tid har dansinga foregått i litt mer private rom, for eksempel i garderoben til forlystelse for medspillerne.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.