NRK Meny
Normal

Savnet mann funnet omkommet – falt flere hundre meter

Mannen 30-årene som ble meldt savnet nord for Bodø torsdag formiddag, er funnet omkommet under fjellet Steigtind, der letingen har foregått.

Politimann under leteaksjon etter savnet mann i Steigtind

Letemannskaper og politi har i dag søkt etter den savnede mannen fjellet Steigtind i Bodø kommune. Her innsatsleder Torben Westgård. Klokka 11.10 ble den savnede mannen i 30-årene funnet omkommet.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Mannen i 30-årene som er bosatt i Bodø ble funnet etter en halv times søk med et redningshelikopter på nordsiden av fjelltoppen. Ifølge politiet har mannen falt flere hundre meter.

– Så langt tyder alt på at dette er en tragisk ulykke. Vi har ingen mistanker om noe annet, opplyser politiadvokat Trond Lakselvhaug i Salten politidistrikt til NRK.no.

Mannen la ut på en fjelltur på den populære fjellet Steigtind to mil nord for Bodø onsdag kveld, og ble meldt savnet da han ikke kom på jobb torsdag morgen.

Arbeidsgiver meldte fra

Politiet fikk melding om at mannen var savnet klokka 9.35 torsdag. Det var mannens arbeidsgiver som meldte fra til politiet at de var bekymret for kollegaen da han ikke kom på jobb til vanlig tid.

Det ble opplyst til politiet at mannen i går hadde sagt at han samme ettermiddag skulle på fjelltur til Steigtind i Bodø.

– Siste kontakt med han var mellom kl. 18.00 og 19.00 da han sendte en tekstmelding til kjæresten sin om at han var ved foten av Steigtind, på tur opp til toppen, opplyser politiadvokat Trond Lakselvhaug i Salten politidistrikt.

Politiet tok kontakt med Hovedredningssentralen i Nord-Norge, og ba om bistand fra Sea King. Samtidig ble Røde Kors Hjelpekorps kontaktet.

Etter en halv times leting lokaliserte redningshelikopteret den savnede. Da var klokka 11.10.

– Et tragisk uhell

– Det ble raskt konstatert at mannen var omkommet. Den omkomne er fraktet ut av området, sier Lakselvhaug.

Mannen ble funnet på den nord-nordøstlige siden av toppen.

– Så langt tyder alt på at dette er en tragisk ulykke, sier politiadvokaten.

Fjellvant

Leteaksjon ved Steigtind

Den savnede mannen var i går på tur til det 793 meter høye Steigtind.

Mannen som er nå er funnet omkommet skal ifølge politiet være fjellvant.

– Vi vet at han hadde utstyr for tur. Han skal ha brukt stegjern, og det indikerer at det er glatt i området, fortalte operasjonsleder Mads Bernhoft i Salten politidistrikt til NRK.no tidligere i dag.

Steigtind er et populært mål, særlig på grunn av utsikten over Lofoten, men terrenget er svært bratt og ulendt. Fjellet ligger rundt 20 kilometer nord for Bodø sentrum.

Leteaksjon etter savnet mann ved Steigtind
Foto: Sigurd Steinum / NRK
Laster kart, vennligst vent...