Sandnessjøen er fylkets oljesenter

Sandnessjøen seiler opp til å bli hovedforsyningsbase utbyggingen av gassfeltet Luva. Nå åpner Statoil eget kontor i byen.

Sandnessjøen

OLJESENTERET I NORDLAND: Sandnessjøen.

Foto: Atle Markeng / NRK

– Helgelandsbase har vært vår base i mange år. Nå heiser vi eget flagg, og etablerer et Statoilkontor i Sandnessjøen, sier Anita Stenhaug, som er Statoils øverste sjef i Nord-Norge.

Mens Bodø og Harstad krangler om hvem som skal få den administrative driftsorganisasjonen for gassfeltet Luva, seiler Sandnessjøen opp til å bli hovedforsyningsbase for utbyggingen av feltet.

Sandnessjøen tar kaka

Anita A. Stenhaug, produksjonsdirektør i StatoilHydro

HEISER FLAGG I SANDNESSJØEN: Anita Stenhaug i Statoil.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Fordi oppdragsmengden i Sandnessjøen vokser, har Statoil nå åpnet et eget kontor i Nordlands oljesenter.

Statoil er nå i ferd med å legge tidsplanen for det som kan se ut til å bli en utbygging, der Sandnessjøen også har en rolle, sier Stenhaug.

– Aktiviteten i Sandnessjøen følger jo aktiviteten på både letevirksomheten ute i havet, og det med eventuelle videre driftsutbygginger.

Sterk kandidat

Det Stenhaug sikter til, er gassfeltet Luva, som ligger 300 kilometer rett vest av Bodø. Stenhaug er klar på at Sandnessjøen er en sterk kandidat til å være vertskap for alle forsyninger som skal til og fra land.

– Vi skal jo utrede hvordan vi vil si noe om baselokasjon og også driftsorganisasjon før vi leverer bud. Det skal vi konsekvensutrede, og det vil skje i slutten av 2012.

– Sandnessjøen vil være i en posisjon for å konkurrere om en sånn basestruktur.

Tror på oljeeventyr i nord

Ola Borten Moe

TROR PÅ OLJEEVENTYR I NORD: Ola Borten Moe.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Olje og energiminister Ola Borten Moe likte det han så da han besøkte Sandnessjøen nylig, og han mener at de godene som andre områder i Norge har hatt fra oljevirksomhet, også komme i nord.

– Jeg tror og håper at vi skal klare å utvikle hele landsdelen med de ressursen som finnes utenfor havområdene her. Jeg har god tro på at vi lykkes, sier Borten Moe til NRK.