Sandefjord vendte til hjemmeseier

Abdurahim Laajab ga Bodø/Glimt ledelsen, men scoringer av Martin Torp og Eirik Lamøy ga Sandefjord 2-1-seier i 1. divisjon fotball mandag kveld.

Jan Halvor Halvorsen

Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen var bitter etter at Viljar Nordberg fikk annullert et mål for offside i kveldens kamp mot Sandefjord. Glimt tapte til slutt 2–1.

Foto: Bjarne Brandal / NRK

Lamøy scoret matchvinnermålet drøye fem minutter før slutt. To minutter tidligere var Glimt-fansen i harnisk da Viljar Nordbergs scoring tvilsomt ble annullert for offside.

– Det er helt avgjørende for kampen og selvfølgelig veldig irriterende fordi det var et fint mål. Samtidig var det et riktig mål som blir vinka av for offside av linjedommeren og det er jo totalt feil, sier Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.

– Kan ikke bruke tid og energi på det

– Vi kan ikke gjøre noe med det. Jeg syns synd på spillerne som gjorde en helhjerta innsats og jobba knallhardt. Det er bittert, men man kan ikke bruke tid og energi på det nå, fortsetter Halvorsen.

Likeså var oppmerksomheten rettet mot dommeren da Lamøy stusset ballen i hånden på Thomas Braaten i bortelagets 16-meter allerede i kampens andre minutt. Sandefjord ble snytt for straffe og muligheten til å ta en tidlig ledelse.

Tok ledelsen

Resten av første omgang var uten de store mulighetene. Først etter knappe timen ble det nettsus. Teknikeren Abdurahim Laajab la ut til Dane Richards, som lurte en Sandefjord-spiller og avsluttet. Returen fra Iven Austbø headet Laajab i mål.

Bare drøye minuttet senere kvitterte gjestene ved Martin Torp. Han fikk ballen fra Cheikhou Dieng og fyrte den opp i vinkelen. Sandefjord jaktet deretter et ledermål og lyktes da Lamøy satte ballen under armen på Pavel Londak i det 85. minuttet.

Lite pent spill

– Det ble en krigekamp og det visste vi på forhånd. Det var ingen god gressmatte og Sandefjord slo mye langt. Jeg synes spillerne stod frem og gjorde en god innsats. Selvfølgelig er det ergerlig at vi ikke tok med oss poeng hjem, men det var en del gode ting å ta med seg, sier Halvorsen.

Begge lagene er regnet som opprykkskandidater i årets sesong. Sandefjord står med fire poeng etter to kamper, mens Bodø/Glimt har tre.

(NTB/NRK)