- Det blir rart å skifte arbeidsgiver

Etter mange år i Hurtigruten fikk kaptein Trond Fagermo i dag beskjed om at han får ny arbeidsgiver i Torghatten Trafikkselskap.

Trond Fagermo

Rart og trist: Skipper Trond Fagermo på hurtigbåten Ofoten har jobbet for OVDS og Hurtigruten de siste 12 årene.

Foto: Lars Bjørn Martinsen / NRK

Hurtigbåten Ofoten la i formiddag til kai i Bodø etter en tur fra Svolvær, og kaptein Trond Fagermo ante ugler i mosen da han klokka åtte i morges fikk beskjed om å stille på telefonkonferanse.

Les også: - Vi vil bli blant de største!

Rart og trist

- På nettsidene til NRK Nordland så jeg i går at Torghatten var en mulig kjøper. Og da jeg fikk telefon i morges om telefonmøte med samtlige kapteiner, så forstod jeg at noe var på gang, sier Fagermo.

Hvordan kjennes det å få ny arbeidsgiver etter de siste 12 årene som ansatt i OVDS og Hurtigruten?

- Det er litt rart. Vi har opparbeidet oss en utrolig kompetanse, blant både land- og sjøansatte. Så det blir rart å skifte arbeidsgiver. Men de utfordringene skal vi ta med oss når vi skal inn i Torghatten.

Les også: Selger 45 ferger og hurtigbåter

Ser frem til nye utfordringer

- Det er også trist, vi har drevet på i mange år. Men akkurat som med Torghatten, og med OVDS og Salten Dampskipsselskap i sin tid, så er det jo mange års erfaring på sjøen. Men jeg tror det skal gå greit. Jeg ser frem til nye utfordringer, sier Fagermo.

Les også: Salgssum større en børsverdi

Hvordan har den siste tida vært?

- Hverdagen har gått som normalt hele tiden. Det har jo ligget i kortene at det kunne bli salg, så vi var forberedt. Men vi trafikkerer ruter som Nordland fylkeskommune støtter, så vi utfører jo en jobb for de. Og så lenge rutene skal gå, og båtene er her, så kjører vi etter oppdrag, sier Fagermo.