Samler inn julegaver til fattige barn

To unge damer var redde for at barn under fattigdomsgrensa ikke skulle få julegaver i år. Derfor har de samlet inn en hel haug.

Video Julemagi for fattige

VIDEO: Skaper julemagi i Bodø.

Rundt 600 barn lever under fattigdomsgrensa i Bodø ifølge Røde Kors. Nå skal Hilde Hodø og Linda Jonassen skape julemagi for også disse barna.

– Det å vite at det kanskje sitter ei lita jente eller en liten gutt uten julegaver gjør at hvis vi kan, så skal vi få det til, sier Linda Jonassen.

Blir nedringt

De to ivrige jentene jobber frivillig på fridagen sin for at andre skal få det bedre. Og prosjektet deres har vokst nesten ut kontroll de siste ukene.

– Jeg hadde ikke trodd at prosjektet skulle bli så stort som det er blitt, sier Hilde Hodø.

Julegaver til fattige

Hele heisen blir stappet full av gaver når de skal transporteres.

Foto: Ola Helness / NRK

Alle disse tingene har de samlet inn i Bodø de to siste ukene. Alt skal pakkes inn og gis til de som ikke har råd til å kjøpe julegaver i år. De kaller det «Aksjon Julemagi».

– Vi vet jo at vi klarer å hjelpe ganske mange med de gavene vi har fått nå, sier Hodø.

Merethe Lindqvist, leder Røde Kors barnehjelp

Merethe Lindqvist, leder Røde Kors barnehjelp

Foto: Ola Helness / NRK

De blir nedringt av folk som vil gi gaver. Ifølge Røde Kors lever rundt 600 barn i Bodø under fattigdomsgrensa og kanskje får de ingen presanger om det ikke hadde vært for at disse to ville skape litt julemagi.

Bruker Facebook

Gjennom Facebook kommer de i kontakt med folk som har gaver klar og Røde Kors skal dele dem ut.

– Jeg synes det er utrolig bra. Vi har aldri opplevd en slik oppslutning i Røde Kors i Bodø, sier leder for Røde Kors barnehjelp, Merethe Lindqvist.