Hopp til innhold

Samboerpar må i fengsel for tåklipping

En Bodømann brukte ei grensaks til å klippe tre tær av en annen mann. Nå må både han og samboeren sone i fengsel.

Grensaks

Denne grensaksa brukte en 30-åring i Bodø til å klippe tre tær av en annen mann.

Foto: Politiet

Den 30 år gamle mannen er i Salten tingrett dømt til to år og ti måneders fengsel, mens hans 33 år gamle samboer ble dømt til fengsel i ett år og ti måneder, skriver Avisa Nordland.

Kvinnen ble dømt for medvirkning til de grove voldshandlingene som fant sted i en leilighet på Mørkved i Bodø om ettermiddagen og kvelden 18. februar i år.

Tilhørte rusmiljø

Det tiltalte paret var rusmisbrukere og var på jakt etter penger og stoff. På tre forskjellige steder utøvde den tiltalte mannen vold mot andre. Ved første besøk slo tiltalte en mann med knyttet neve og en glassflaske. Neste besøk var hos mannen som han klippet tærne på med en grensaks. Ved det siste besøket han avla denne dagen sparket tiltalte en mann i ansiktet slik at offeret mistet tre tenner, ifølge dommen.

Alle de involverte i saken tilhører et belastet rusmiljø. Den tiltalte mannen har erkjent de faktiske forholdene, men har blant annet forklart at tåklippingen var et uhell siden han ikke visste hvor liten motstand det var i hagesaksa. Dermed ble skadene større enn han hadde til hensikt.

Begge vil anke

Selv om 30-åringen har innrømmet å ha utført volden, vil han anke staffeutmålingen.

– Det gjør vi fordi vi mener straffen er for streng i forhold til andre sammenlignbare dommer, og fordi vi mener retten ikke har tatt hensyn til de formildende omstendighetene. Blant annet ringte min klient etter ambulanse og bandt opp beinet til den fornærmede mannen etter tåklippingen, sier mannens forsvarsadvokat, Julie Kroepelien.

Salten tingrett konkluderer med at den tiltalte mannen handlet på vegne av kjæresten overfor alle de tre fornærmede mennene. I sin forklaring forklarte den tiltalte samboeren at hun var i et annet rom i boligen da det skjedde, og at hun ikke hadde vært delaktig i de andre grove voldsepisodene hun nå har blitt dømt for.

– Min klient er skuffet over dommen. Retten mener hun skal dømmes for at hun forstod at de grove voldsepisodene ville skje, bare ved at hun var til stede i rommet, forklarer kvinnens forsvarsadvokat, Finn Ove Smith.

Finn Ove Smith

Forsvarsadvokat Finn Ove Smith

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Kvinnen vil nå påanke straffeutmålingen og de grove voldsepisodene hun er dømt for. Hun erkjenner en legemsfornærmelse og to mindre tyverier.

– Hun er uenig i bevisvurderingen som retten har gjort med tanke på hvorvidt hun har medvirket til de handlingene hovedtiltalte har begått. Etter hennes oppfatning har hun verken oppfordret eller oppfattet volden de fornærmede ble utsatt for, sier Smith.