NRK Meny
Normal

Sæthre etterfølger Knutson?

Kulturråd Heidi Kristin Sæthre kan bli ny fylkesrådsleder etter Geir Knutson. Flere andre sterke kandidater har allerede sagt nei til å stille.

Det betyr at Sæthre får færre konkurrenter om vervet som fylkesrådsleder etter Geir Knutson enn ventet.

Mange har spekulert i at lederen i Nordland Arbeiderparti, Gunnar Skjelvik, hadde lyst på jobben

 - Nei, jeg er ikke kandidat til å overta vervet som fylkesrådsleder i Nordland. Det er avklart med lederen i nominasjonskomiteen og med mitt lokalparti, sier Skjelvik.

- Hvorfor det?

- Jeg har annen jobb som jeg driver med til vanlig som jeg liker veldig godt, sier han.

- I tillegg ønsker jeg å ha en fri stilling i partiet slik at jeg kan være med å bidra til et godt sammensatt fylkesråd og en god liste til neste fylkestingsvalg, sier Skjelvik.

Flere mulige

Dermed er en av de sterkeste kandidatene i kampen om vervet som fylkesrådsleder ute av bildet.

En annen mann som kunne vært en sterk kandidat er nåværende ordfører i Bodø, Odd Tore Fygle, men heller ikke han stiller opp. Etter hva NRK har grunn til å tro vil Fygle takke ja til å være Bodø Arbeiderpartis ordførerkandidat også de neste fire årene.

Et tredje navn som har vært fremme er tidligere ordfører i Vefsn Knut Petter Torgersen, men han sier til NRK at han neppe er aktuell som leder av fylkesrådet.

Arbeiderpartiet har flere andre som kunne vært kandidater, men flere og flere holder en knapp på kulturråd Heidi Kristin Sæthre.

Hun kunne vært utfordret av næringsråd og nestleder i Nordland Arbeiderparti, Sonja Steen, men hun nådde ikke opp da Nordland Arbeiderparti sist vinter valgte ny fylkesleder etter Odd Eriksen.

Kanskje kan en ny fylkesrådsleder velges allerede på fylkestinget i oktober.