NRK Meny
Normal

Så nær var huset fra å bli tatt av raset

Tre boliger evakuert etter jordras i Rana

Jordras på Åenget ved Mo i Rana

Raset har gått på Åenget mellom E6 og Ranelva.

Foto: Bjørn Leirvik

En av boligene ligger like ved rasstedet på Åenget like øst for Mo i Rana. Ingen personer kom til skade i raset.

Ras på Åenget ved Mo i Rana

Rana kommunen jobber torsdag kveld med å sikre rasstedet.

Foto: Bjørn Leirvik

– Det har rast ut såpass nært bebyggelsen i området at vi i samarbeid med politiet har evakuert de beboende for å ta vare på liv og helse, sier ordfører Kai Henriksen i Rana.

Allerede før helgen kom det melding om at et bekkefar i nærheten av rasstedet hadde begynt å åpne seg. NVE var derfor torsdag formiddag på befaring i området, da jordmassene begynte å røre ytterligere på seg.

Raset har gått mellom E6 og Ranelva og kommunen har allerede iverksatt flere tiltak og evakuert de tre boligene som ligger nærmest rasstedet.

– To av dem har fått bosetting hos familie og venner, mens en familie kommer hjem på søndag. De får tilbud om å bo på hotell, dersom det fortsatt er behov for evakuering i området.

Ordføreren fikk beskjed om raset torsdag formiddag og har fått bekreftet at ingen da befant seg i huset som ligger nærmest raset. Kommunen og NVE jobber i kveld og i natt med å sikre rasområdet og forebygge ytterligere skader i området.

– Det ser ut til at raset kan skyldes en bekk eller vannrør, som enten har endret på seg eller på annen måte har gjort at grunnen har begynt å rase ut, sier Henriksen.

E6 på stedet er ikke berørt av raset og er åpen for trafikk.

Laster kart, vennligst vent...