Hopp til innhold

Glemte å varsle om nedbrenning - førte til full utrykning

Brannvesenet takker observante naboer etter et branntilløp ved en campingplass i Saltdal lørdag kveld.

Brann Nordnes i Saltdal

En kontrollert brenning av barskog førte til full utrykning på Nordnes i Saltdal lørdag kveld. Brannvesenet roser observante innringere.

Foto: 03030-tipser

Brannmannskapene rykket ut til Nordnes i Saltdal i Nordland lørdag kveld etter melding om en gressbrann.

Meldingen kom inn klokka 18. En halvtime senere hadde brannvesenet kontroll på situasjonen.

– Noen hadde satt i gang med kontrollert brenning av barskog, uten å varsle oss, sier brannmester ved Salten Brann, Jan Møller, til NRK.

– Vi har kontroll på brannen nå, forsikrer han.

Roser publikum

Totalt rykket 13 personer i vaktlaget ut, fordelt på to biler. Møller roser observante naboer for at de fikk beskjed så tidlig som de gjorde.

– Nordlendinger er veldig fornuftige, og vet hva de holder på med. I dette tilfellet var det snakk om noen som var litt ubetenksom, og vi burde helt klart fått beskjed på forhånd.

– Heldigvis var det mange observante innringere som meldte fra til oss. Vi er veldig fornøyd med publikum i dette tilfellet, legger han til.

Vil helst ha beskjed

Ifølge brannmesteren var det aldri fare for spredning, og det var heller aldri snakk om noen stor dramatikk.

– Men folk som skal foreta kontrollert brenning av barskog bør helst varsle oss først. Det blir så lett synlig for andre. Vi setter pris på at folk som observerte hendelsen sa ifra til oss.

– Hvor ofte skjer slike ting uten at dere får beskjed?

– Det skjer ikke så ofte, men av og til. Som regel bruker de da bålplasser. Vi vil helst få beskjed på forhånd, avslutter Møller.