NRK Meny
Normal

Politiet går gjennom omfattende beslag

Politiet har lagt lokk på saken hvor seks menn, alle fra Bodø, er siktet for seksuelle overgrep mot små gutter og nedlasting av overgrepsbilder av barn.

Linda Gade Thronæs

GÅR GJENNOM BESLAG: Etterforskning og ransakning har gjort at politiet har beslaglagt et ganske omfattende materiale, sier politiadvokat Linda Gade Thronæs.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Hverken politi eller forsvarere vil si noe om innholdet i det de frykter kan være et overgrepsnettverk i Bodø. I løpet av en måned er seks menn pågrepet, siktet for seksuelle overgrep mot små gutter og for nedlasting av overgrepsbilder av barn. Men politiet er svært taus utover det.

Advokat Hilde Guldbakke

FORSVARER: Advokat Hilde Guldbakke forsvarer en av mennene som er varetektsfengslet.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

– Det er helt vanlig i starten av etterforskninga, sier forsvareren til en av dem som er siktet i den nye overgrepssaka, Hilde Guldbakke.

Derfor er det også lite hun kan si om omfanget i saken.

– Særdeles lite, siden politiet har lagt lokk på saken. Jeg kan bare bekrefte at det er en sak på gang, sier Guldbakke til NRK.no.

Varetektsfengslet i fire uker

Advokaten håper hun kan si mer om saken når det har gått en ukes tid. Guldbakke forsvarer en av de to første mennene som ble pågrepet og varetektsfenglet 10.januar i den nye overgrepssaken i Bodø .

Han har godtatt varetekt i fire uker etter råd fra advokaten.

– Når politiet har et beslag som de skal gjennomgå, så er det veldig vanlig at de får medhold i varetektsfengsling, og hvorfor da ta et møte i retten. Vi vet jo utfallet på forhånd, sier Guldbakke.

Frykter et nettverk i Bodø

Politiet frykter at det er et nettverk av overgripere som nå rulles opp i Bodø.

10.januar ble to menn pågrepet i Bodø, og begge to sitter i varetekt i Bodø fengsel. Onsdag 2. februar ble ytterligere fire menn pågrepet.To av disse er fremdeles varetektsfengslet, mens to er løslatt. Mennene er mellom 19 og 52 år gamle.

Utsikten fra Bodø fengsel

FIRE I FENGSEL: Fire menn sitter i varetekt i Bodø fengsel mens politiet etterforsker det de frykter kan være et pedofilinettverk i Bodø.

Foto: Gerd Elise Martinsen / NRK

Samtidig med at politet i Salten nå ruller opp en ny overgrepssak, var ankesaken for 36-åringen fra Bodø oppe i Hålogaland lagmannsrett i forrige uke. I den saken representerte Guldbakke ofrene. Hun medgir at det er trist at en ny overgrepssak nå skaker Bodø.

– Det er trist, naturligvis. Ingen ønsker slike saker. Men vi er nødt til å forholde oss til dem, sier Guldbakke.