NRK Meny
Normal

Rullende protest mot oljeboring

- Det er sinnssykt å bore etter olje utenfor verdens vakreste øyrike, sier mener guttene som skatet Lofoten på langs i protest.

Sakte-protest mot oljeboring

AKSJONISTENE: 132 kilometer la skaterne bak seg i helga.

Foto: Inge Wegge

Fire ungdommer har i helga skatet Lofoten på langs i protest mot oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen. Strekninga Svolvær - Å ble tilbakelagt på rullebrett midt i den hektiske trafikken på Europavei 10.

- Vi ønsker å vise at ungdommen ikke aksepterer oljeboring i verdens vakreste øyrike, sier 22 år gamle Inge Wegge.

Sakte-protest mot oljeboring

HELDIG MED VÆRET: Ingenting å si på været

Foto: Inge Wegge

Slitne, men glade

Sammen med brødrene Håkon (15), Markus (20) og kameraten Isak Bang (21) har han lagt bak seg 132 kilometer på rullebrett i helga.

- Da vi kom fram til Å i natt, var vi rimelig slitne. Men dette brenner vi for, så det var vel verdt slitet. Det er sinnsykt å bore etter olje utenfor Lofoten og Vesterålen. Det er vi som ungdommer som skal bo her i framtida, ikke politikerne på Stortinget. Å skulle ødelegge denne vakre kysten for olje er helt absurd, mener Inge Wegge.

Bilistene tutet

Responsen fra bilistene skaterne har møtt på turen har ikke bare vært positive.

Sakte-protest mot oljeboring
Foto: Inge Wegge

- Noen tutet fælt og prøvd å vifte oss av veien. Andre ga oss tommelen i været, sier Inge, som opprinnelig kommer fra Buskerud. Nå legger de slitne guttene, som også driver med surfing, veien bak seg. Isteden vil de jakte på bølger.