Røykutvikling i cockpit – småfly har landet

Et småfly med røykutvikling i cockpit og tre personer ombord har landet på Kjærstad lufthavn i Mosjøen. Mistet radiokontakt med tårnet.

Småfly landet i Mosjøen

Småflyet som fikk røykutvikling i cockpit under landing på Kjærstad lufthavn i Mosjøen.

Foto: Rune Stabbforsmo

– Det skal ha oppstått røykutvikling i radiosambandet ombord i småflyet, opplyser operasjonsleder Ina Selfors hos politiet i Nordland.

Kjærstad lufthavn, Mosjøen

Kjærstad lufthavn i Mosjøen

Foto: Wikipedia commons

Politiet fikk melding om røykutviklingen 14.27, og politi, brann og helse rykket ut til Kjærstad lufthavn i Mosjøen. Tre personer var ombord i småflyet.

Alle nødetatene var på stedet da flyet kom inn for landing noen minutter senere, og politiet opplyser at småflyet skal ha landet uten problemer.

– Ingen personer skal ha kommet til skade, sier Selfors.

Foreløpig er årsaken til røykutviklingen ukjent, men politiet vil opprette en undersøkelsessak for å få klarhet i hva som har skjedd.

Mistet radiokontakt

Avinor forteller til NRK at tårnet i Mosjøen mistet kontakt med flyet før landing.

– Småflyet mistet en stund radiokontakt med tårnet, men fikk kontakt via mobiltelefon. Tårnet slo da full beredeskapsalarm og nødetatene kom på plass, forteller pressekontakt Cathrine Framholt i Avinor.

Hun presiserer at landingen betegnes som en normal landing, og ikke en nødlanding. Hendelsen med småflyet fikk ikke innvirkning på den øvrige flytrafikken i området.

Laster Twitter-innhold