NRK Meny
Normal

Rogaland Høyre inn i oljekampen

Rogaland Høyre kaster seg inn i oljedebatten. - De er bare ute etter å bruke Lofoten og Vesterålen som melkeku, sier Nordland SV.

Oljeboring

AVSTAND INGEN HINDRING: Det er stykke fra oljemiljøet i Stavanger og feltene Nordland 6 og 7. Det forhindrer ikke at Høyre i Rogaland har gjort vedtak om at oljefeltene i nord må åpnes for oljeutvinning.

Foto: Statoil / SCANPIX

Det var på årsmøtet i Rogaland Høyre nylig at de gjorde vedtaket om oljeleiting utafor Nordland

-Oljeindustrien og leverandørindustrien er av stor betydning for hele Norge og Rogaland i særdeleshet, heter det i vedtaket fra fylkespartiet.

Store ambisjoner i nord

Rogaland Høyre har større ambisjoner for norsk oljesektor enn den rød-grønne regjeringen.

Bent Høie

Bent Høie, nestleder i Rogaland Høyre.

Foto: Elfinn Haug / NRK

Nestleder i Rogaland Høyre, stortingsrepresentant Bent Høie, mener det er viktig å være frampå i oljedebatten:

- Det pågår en diskusjon om å åpne opp for mer olje-og gassaktivitet i nord. Det blir også tema på Høyres landsmøte. Da er det viktig for Rogaland Høyre å være tydelig. Vi mener at for Norges vikitigste næring er det på tide å åpne opp for nye aktivitetsområder, sier Bent Høie.

I Nordland Høyre sier de også ja, men ikke for enhver pris. Fylkesleder Oddleif Olavsen sier det er en forutsetning at det blir store ringvirkninger på land.

Nordland som melkeku

Marit Tennfjord

Marit Tennfjord, leder i Nordland SV.

Foto: Susanne Lysvold

Nordland SV mener vedtaket i Rogaland Høyre er meget avslørende.

- Det forteller jo at det er en del folk, både politiske partier og miljøer, som ser på Nordland 6 og 7 nærmest som ei melkeku for storsamfunnet og for etablering av arbeidsplasser sørpå. Det er ikke ei ønska utvikling for Nordland, sier leder i Nordland SV, Marit Tennfjord.