Rocke-kanoner på Nyholms Skandse

Ikke ufortjent omtales Bigbang ofte som landets beste live-band, og den 9. august skal de spille på Bodøs tusenårssted omringet av 12 restaurerte kanoner under Nordland Musikkfestuke.

Bigbang

Gjennom årenes løp har det vært flere utskiftninger i Bigbang. I dag består bandet av (f.h) Øystein Greni, Olaf Olsen og Nikolai Eilertsen. Trioen skal sørge for jubelrop og rockefot langt inn i den nordnorske sommernatta.

– Publikum kan forvente seg Bigbang i toppform, nå er vi topptrent etter noen måneder med turné allerede! Vi er i siget og tror dette kan bli kjempebra, sier frontfigur Øystein Greni til NRK.

Selv har han aldri vært på Nyholms Skandse før.

– Etter det jeg har skjønt så ligger det kjempefint til. Vi er glad i både Bodø, natur og sommer så jeg skjønner ikke hvordan dette skal kunne gå galt, sier Greni.

– Veldig glad i nordlendinger

Bigbang gleder seg veldig til å spille på Nordland Musikkfestuke, og forteller om et godt forhold til Nord-Norge.

– Nord-Norge er et av de beste stedene å turnere. Når man beveger seg nord for Trondheim er folk er mer avslappet, spontane og ærlige. Det liker jeg veldig godt, og gleder meg til å oppleve festivalen, sier Greni.

(Saken fortsetter under bildet)

BigBang på scenen under Norwegian Wood i 2009

– Å spille i midnattssol har jeg gjort mange ganger, og det er ikke så veldig forskjellig fra å spille midt på dagen. Men når folk får den galskapen over seg som kommer frem om natta kombinert med lys, så kan det bli farlig, mener Øystein Greni i Bigbang.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

– Både nytt og gammelt

Bandet har siden debuten i 1995 gitt ut en rekke album, og toppet VG-lista med flere av dem.

Nylig ga de ut plata «The Oslo Bowl» som bidro til massive hurrarop fra en samlet presse.

– Publikum vil få høre mange gamle klassikere i tillegg til nye låter. Hvis folk sender opp et papirfly eller kaster en støvel med et sangønske opp på scenen pleier vi ofte å spille de sangene de vil høre, forteller gitarist og vokalist Øystein Greni.

Bigbang besøkte Bodø sist i 2009 da de spilte under Parkenfestivalen.

Ønsker seg kanoner

Øystein Greni forteller at Bigbang hadde satt veldig pris på om kanonene på skandsen kunne bli avfyrt under konserten i august.

Kanonen ble blant annet avfyrt på kvinnedagens hundreårsjubileum.

– Vi har god tone med kvinnedagen, og hvis de får kanoner så kan det jo hende at vi også får det. Det hadde vært gøy, og det hadde vi likt veldig godt.

(Saken fortsetter under bildet)

Nyholms Skandse

Her fyres det av fra en av de 12 kanonene på Nyholms Skandse.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Bigbang mot konsekvensutredning

Under Spellemannsprisen hadde Greni på seg en T-skjorte som uttrykte misnøye med regjeringens planer om konsekvensutredning i Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Jeg er veldig streng med Norge når det kommer til konsekvensutredning. De får ikke lov av meg til å tukle med Lofoten som etter min mening er det vakreste vi har her i landet, sier Greni til NRK.

Derfor har han tenkt til å ta med seg skjorta si til Musikkfestuka i august.

– Jeg lagde den T-skjorta selv med tusj, og den tar jeg med.

Ønsker seg på surfetur

– Hvis det er gode surfeforhold når vi kommer opp, så håper jeg at noen kan være så snill å ta kontakt med arrangøren å ta med meg en tur ut til Unstad, sier Greni.

Surfer i Lofoten

Det hadde vært utrolig gøy å få surfet litt hvis det går, sier Greni.

Foto: Missing Link Lofoten Masters