Rocka år for Ida Maria

Spellemannpris, knust gullplate, fem millioner seere i USA. Kulturpris og sykemelding. Det har vært et spesielt år for kandidat 8 i kåringa av årets nordlending, Ida Maria.

Ida Maria Børli Sivertsen

Ida Maria Børli Sivertsen fra Nesna har satt sitt tydelige preg på rocken. Hun er kandidat til årets nordlending 2009.

Foto: STEVE C. MITCHELL / EPA

Ida Marias vei mot stjernehimmelen har vært kort og fartsfylt. Hun vant både konkurransen Urørt og Alarmprisen i 2007, og året etter kom debutalbumet Fortress Round My Heart ut i Norge og England.

For dette vant hun Spellemannprisen for årets nykommer i 2008. I tillegg fikk hun StatoilHydro-stipendet på 800 000 kroner under by:Larm i Oslo.Stipendet er ment som hjelp til artister som ønsker å etablere seg internasjonalt. Og det gjorde hun.

Bunadsrocker på veien i USA

Året startet med at Ida Maria fikk Spellemannpris, som hun tok i mot kledd i Nordlandsbunad. I vinter ble hun lansert i USA, og i april spilte hun på det amerikanske talkshowet The Tonight Show med Jay Leno, et tv-program som har over fem millioner seere. Nylig fikk hun Nordland fylkes kulturpris.

– Det er spesielt gjevt å få en slik oppmerksomhet heimefra, fra kulturmetropolen Nordland. Jeg trodde en bråkmaker som jeg skulle vært bannlyst for lenge siden, men jeg innser nå at jeg befinner meg midt i bråkmakergata, sa Ida Maria.

VIDEO: Ida Maria fikk kulturpris fra Nordland fylkeskommune.

Video nsps_upload_2009_11_30_11_44_39_196.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Utslitt Ida Maria

– Jeg har ikke årets beste dag, og jeg er veldig lei meg, sa hun etter at hun avbrøt konserten i Boston, og kom tilbake på scenen.

Ryktene om at hun var syk begynte å svirre, og Ida Maria ble sendt hjem til Norge for å hvile.

Ida Maria er for tiden sykemeldt, og har flere ganger innrømmet at artistlivet – og livet generelt, kanskje ikke alltid er like lett. Hun har også engasjert seg sterkt for å bevare samlingsstedet "Vårres Plass" på hjemstedet Nesna.

Hvis du mener Ida Maria bør bli årets nordlening send SMS-kodeord: NID nr8 til tlf.nr. 1987 eller stem nedenfor.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.