NRK Meny
Normal

Ringte politiet og ville straffes for fyllekjøring: – Aldri opplevd lignende

Mannen i 20-årene kjørte langt over fartsgrensen med promille, uten førerkort, mens han snakket i mobiltelefon – så fikk han dårlig samvittighet.

Ivar Bo Nilsson

Operasjonsleder Ivar Bo Nilsson ved Salten politidistrikt har jobbet 20 år i politiet, men aldri opplevd lignende.

Foto: Bente H. Johansen / NRK

Klokken 08.37 lørdag morgen ringte en angrende ung mann til politiet i Salten. I tur og orden la han frem sine synder.

– Han sa han hadde gjort noe straffbart. Etter en fest hadde han kjørt bil med promille, uten gyldig førerkort, langt, langt over fartsgrensen. Samtidig snakket han i mobiltelefon, forteller operasjonsleder Ivar Bo Nilsson til NRK.

– Det er første gang jeg har opplevd dette på mine 20 år i politiet.

Kolliderte med naboens bil

I tillegg var mannen i begynnelsen av 20-årene uheldig og kjørte i naboens bil da han prøvde på en parkering. Mens en kollega på operasjonssentralen snakket med ham lenge på telefon, ble en patrulje sendt til stedet i Indre Salten.

– Han mente han måtte bli tatt og satt i arresten for dette, for å få en lærepenge, forklarer Nilsson.

Da politiet kom frem var motoren på bilen han hadde brukt varm. Naboens bil hadde også skader.

– Han fremsto som godt beruset og blåste rødt. Promillen var på mellom 1 og 2. Vi har hatt ham til legevakten på Fauske for å sikre blodprøver.

Kan vente seg straff

Hendelsen skjedde i en av nabokommunene til Fauske. Mannen i 20-årene er ikke kjent av politiet fra før. Han sitter nå i avhør på Fauske lensmannskontor og vil etterpå bli kjørt hjem.

– Han får ingen tur i arresten, så samarbeidsvillig som han var. Det vil bli et oppgjør i rettssystemet.

Mannen kan vente seg en klekkelig bot og mulig fengsel, men han vil i nok få straffreduksjon for å ha erkjent forholdet ettertrykkelig.

– Dette var en fin ungdom som var sjokkert over det han har gjort. Hvis han ikke hadde ringt, ville vi ikke visst om dette. Det var en angrende synder som ville stå for det han hadde gjort, og det er jo bra, avslutter Nilsson.

Laster Twitter-innhold