Ringte politiet da «Leger Uten Grenser» ringte på døra

Flere folk i Mosjøen ble mistenksomme da personer banket på døra og ba om person- og kontonummer. – Det skjer av og til, sier kommunikasjonssjef i Leger Uten Grenser, Nils Mørk.

Nils Mørk

Kommunikasjonssjef i Leger uten grenser, Nils Mørk, sier det fra tid til annen skjer at folk ringer politiet når de banker på døra.

Foto: Su Thet Mon / NRK

Det var torsdag kveld politiet sendte ut en patrulje etter melding fra flere om mistenkelige personer som banket på døra og ga seg ut for være fra Leger Uten Grenser. Men da politiet kom fram var det en litt annen historie, og ikke svindlere på ferde i byen.

Kommunikasjonssjefen i Leger uten grenser forklarer at det skjer fra tid til annen at folk reagerer på måten de ber om støtte på. De ansetter folk direkte og alle får internopplæring før de skal banke på dørene til folk. Han understreker at deres ansatte ikke får noen provisjon eller bonus for å verve givere.

– Ber aldri om cash

– Men vi må ha personnummer og kontonummer for å ta kontakt med givernes bank, vi ber aldri om cash. Det opp til den enkelte om de ønsker å sette i gang prosessen i nettbanken, forklarer Mørk.

Han forstår at noen kan bli mistenkelig, men han oppfordrer de som er i tvil om å ta kontakt med dem.

– Vi lever av tilliten til folk og det er sunt å være skeptisk. Vi ber ikke om cash, vi prøver å forklare når vi kommer ut at vi ønsker deres støtte til en god sak og medisinsk nødhjelp, avslutter han.

Laster Twitter-innhold