Rikard (6) var på skattejakt og fant månefisk

– Det er den beste dagen i mitt liv, sier seksåringen.

Rikard Johannes Bredal (6) fant månefisk

Rikard Johannes Bredal (6) fra Leines i Steigen

Foto: Privat

Rikard Johannes Bredal (6) fra Steigen drar ofte på skattejakt sammen med moren sin på Brennviksand, men i dag var fangsten ekstra stor og fin.

– Sønnen min er litt av en oppdager og var på skattejakt på stranda sammen med hunden vår Bella, da han kom over månefisken. Den var ikke lett å få øye på, men de fant den likevel under snøen, sier Hege Elisabeth Albriktsen til NRK.

Rikard Johannes Bredal

FORNØYD: Rikard Johannes Bredal (6) er veldig fornøyd med funnet han gjorde i dag.

Foto: Privat

Den unge gutten ble svært fornøyd over dagens fangst.

– Det er den beste dagen i mitt liv, sier seksåringen.

Interessert fisker

Månefisken, eller klumpefisk som den også kalles, har et veldig karakteristisk utseende. Rikard visste med en gang hvilken fisk det var.

– Sønnen min er svært interessert i eksotiske fiskearter, og skjønte raskt at det måtte være en månefisk, sier Albriktsen.

– Hvordan så den ut?

– Den var død, men den var frossen, så den var fortsatt intakt og i fin form.

Månefisken holder normalt til i det sørlige Atlanterhavet og er en sjelden gjest på våre breddegrader, og spesielt så langt nord som Nordland.

Månefisk

SJELDEN: Månefisken holder normalt til i det sørlige Atlanterhavet og er en sjelden gjest på våre breddegrader, og spesielt så langt nord som Nordland.

Foto: Privat

Det er likevel ikke første gang den unge oppdageren finner sjeldne fiskearter på Brennviksand. Stranda har vist seg å være en gullgruve.

– I fjor fant vi en hval og en sel, men det var helt spesielt å finne en månefisk. Det er ikke ofte de besøker oss så langt nord, sier Albriktsen.

Fisken kan veie over 2 000 kilo, og lever stort sett av maneter og småfisk. Den holder vanligvis til i mer tropiske farvann, så familien ble ganske overrasket over det de fant.

Familien har latt månefisken ligge på stranda, slik at andre kan besøke den.

– Nå ligger den på utstilling. Folk syns det er helt utrolig, og vi har allerede fått mange henvendelser fra folk som ønsker å se den.