NRK Meny
Normal

Resultatløst søk fra lufta etter savnet mann

Fly fra flyklubben og et Sea King-helikopter har fredag søkt etter den savnede 81-åringen på Fauske, så langt uten resultat.

Leteaksjon Fauske

Politi og frivillige letemannskaper har søkt gjennom store områder og flere hundre mennesker har vært involvert i leteaksjonen.

Foto: Ronald Jacobsen

Søket ble iverksatt fredag etter at det ble besluttet å ta en pause i letingen for to dager siden, skriver Avisa Nordland.

– Dette har skjedd i samråd med familien, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson ved Salten politidistrikt til avisa.

Blant annet har et Sea King-helikopter vært i lufta i tre timer. De avsluttet søket klokka 19, forteller operasjonslederen til NRK fredag kveld.

– Helikopteret har søkt i et utvidet område på østsiden av E6. I tillegg har den lokale flyklubben søkt i fjellområdet mot Valnesfjord på vestsiden av E6.

Planlegger søk langs bakken

81 år gamle Jan Hendrik Schaaij ble meldt savnet av pårørende ved 21-tiden søndag kveld etter at han ikke kom hjem fra en sykkeltur.

Politiet og frivillige letemannskaper har siden da søkt gjennom store områder, og flere hundre mennesker har vært involvert i leteaksjonen.

– Det er planlagt et søk langs bakken i regi av Røde Kors iløpet av helga, sier operasjonslederen til NRK fredag kveld.

Kan ha haiket

Onsdag gikk politiet i Salten ut med at ny informasjon tyder på at den savnede mannen har forsøkt å haike. Samtidig etterlyste politiet vitner.

Jan Hendrik Schaaij

81-åringen ble meldt savnet av pårørende ved 21-tiden søndag kveld etter at han ikke kom hjem fra en sykkeltur.

Foto: Politiet

– 81-åringen er i god fysisk form, men er tidvis dement. Han har den siste tiden vist stor interesse for haiking og har tidligere vært på haiketur. Når vi etter flere dagers leiting ikke har funnet han i området der han sist ble observert, er det naturlig å følge dette sporet om at han kan ha fått haik, skriver politiet i pressemeldingen.

Politiet opplyser at mannen har normal kroppsbygning, er 1,70 høy og har grått, krøllet hår.

Han er iført blå shorts, joggesko og har trolig på seg en hvit t-skjorte. Mannen har også en svart sykkel med bagasjebærer på.

Alle som kan ha observert 81-åringen, bes ta kontakt med politiet.