NRK Meny
Normal

Resultatløst søk etter savnet mann

Politiet vurderer å utvide søket etter den 81 år gamle mannen som er meldt savnet på Fauske. Sea King har i natt bistått politiet i leteaksjonen, som så langt har vært uten resultat.

Leteaksjon Fauske

Politi og Røde Kors i leteområdet på Fauske i 4-tiden i natt. Søket har pågått gjennom hele natten, men så langt uten resultat.

Foto: Ronald Jacobsen

Mannen ble meldt savnet av pårørende ved 21-tiden søndag kveld etter at han ikke kom hjem fra en sykkeltur.

– Søket pågår fortsatt, men vi har så langt ikke gjort noen observasjoner, forteller operasjonsleder Mads Bernhoft ved Salten politidistrikt til NRK like etter klokka 5 mandag morgen.

Hundepatruljer fra politiet og personell fra Røde Kors søker fremdeles i området ved Finneidlia.

Vurderer å utvide søket

Et Sea King-helikopter har også bistått politiet gjennom natten. Helikopteret kom til området i 3-tiden, men har nå returnert til Bodø for å tanke.

– Vi skal iløpet av morgentimene ta en avgjørelse på hvorvidt vi skal utvide søket, opplyser Bernhoft.

Mannens familie har selv vært ute for å lete etter mannen, uten resultat.

– Pårørende begynte å reagere da han ikke kom hjem, og tok kontakt med oss litt før klokken 21 i kveld, sa operasjonsleder Kai Eriksen i Salten politidistrikt til NRK søndag kveld, og la til at politiet har få spor å gå etter.

Ber om tips

Den savnede mannen har normal kroppsbygning, er 1,70 høy og har grått, krøllet hår. Han er iført blå shorts, joggesko og har trolig på seg en hvit t-skjorte.

81-åringen har også en sort sykkel med bagasjebærer på.

Politiet ber personer som har tips om å ta kontakt på telefonnummer 02800.