Her reiser Narvik-ordføreren til Oslo med et helt spesielt trofé som følgesvenn

Nå oppfordrer han alle i Bodø og Helgeland til å glede seg over det han beskriver som en folkefest i 2016.

Rune Edvardsen

DYREBAR BAGASJE: Narvik-ordfører Rune Edvardsen passer godt på troféet for Arctic Race of Norway, som han skal overrekke videre.

Foto: Siv Dagny Aasvik

I forbindelse med at årets etapper av sykkelrittet Arctic Race of Norway blir klar i dag, reiste ordfører Rune Edvardsen fra Narvik til Oslo med troféet innpakket i bobleplast. Det ble en flytur utenom det vanlige.

– Det er veldig spesielt å reise med et så betydningsfullt trofé som dette. Det ble en utfordring på flyet. Jeg kunne jo ikke legge den i bagasjehyllen og heller ikke på gulvet. Jeg ble derfor sittende med troféet på fanget under hele flyturen, forteller Edvardsen.

Folkefest

Troféet skal overrekkes til ordføreren i kommunen som får ansvar for startetappen av Arctic Race of Norway. Edvardsen mener Bodø og Helgeland kan glede seg til folkefesten.

– Alle som får være med å arrangere Arctic Race har virkelig noe å glede seg til. Det blir en folkefest. Det var en enorm entusiasme i Narvik i fjor. Byen ble pyntet og mange gjorde dugnader, avslutter han.

Arctic Race of Norway

STORT: Arctic Race blir beskrevet som en stor folkefest i Nord-Norge.

Foto: Daniel Sannum Lauten / AFP

Skal krysse polarsirkelen

Onsdag klokken 10.30 presenteres etappene på pressekonferansen i Oslo. Det er fjerde året sykkelrittet skal arrangeres, og i år skal flere etapper gå på Helgeland. Arctic Race-general Knut-Eirik Dybdahl mener Polarsirkelen spiller en viktig rolle i rittet.

– Polarsirkelen er ganske vesentlig i våre arrangement, og vi ønsker å markere krysningen på en litt spesiell måte.

Knut Eirik Dybdahl

VIL INKLUDERE ALLE: Knut-Eirik Dybdahl skulle gjerne sett at Arctic Race reiste innom alle kommunene på Helgeland, men det lar seg ikke gjøre.

Foto: Nils Mehren / NRK

Må prioritere kommunene

Store avstander og prioriteringer når konkurransen skal bli lagt opp, gjør at ikke alle kommunene får sitt glimt av rittet.

– Vi ønsker jo å komme innom eller starte og stoppe i de fleste kommunene og ikke minst komme igjennom dem, men av og til så klarer vi ikke det, forteller Dybdahl videre.

Noen vet om etappene

De fleste får vite svaret på etappene i morgen, men enkelte kommuner har likevel blitt informert på forhånd.

– Etter at vi har laget en god sportslig konkurranse, må vi ringe de kommunene vi har tenkt å bruke for å høre om de ønsker å være vertskap, avslutter Dybdahl.