NRK Meny
Normal

Regn og tåke hindrer søket etter amerikansk fjellturist

Utsetter leteaksjonen til søndag formiddag.

lofoten

Tett tåke og glatt føre hindrer letemannskapene i å søke etter den savnede på fjellet.

Foto: TOMMY JOHANSEN

Omlag 30 personer fra Røde Kors, Sivilforsvaret og Norske alpine redningsgrupper skulle lørdag formiddag søke etter den savnede amerikanske fjellturisten.

– Værforholdene er utfordrende for oss i dag. Vi kan ikke risikere livet til letemannskapene. Det er glatt i fjellet og det er store mengder med nedbør i området. Vi blir nødt til å vente med letingen til søndag formiddag, sier operasjonsleder, Kåre Munkvold i Midtre Hålogaland politidistrikt.

mannskaper
Foto: TOMMY JOHANSEN / NRK

Søker ved Reinevatnet

Den 21 år gamle mannen skal sist ha blitt sett av en turgåer på Reinebringen i Lofoten. Og det var her letemannskapene skulle søke etter ham.

– I dag konsentrer vi oss om å søke ved Reinevatnet med hunder. Tåken gjør at vi må vente med å ta i bruk Sea King til søndag, da er det meldt bedre vær, sier Munkvold til NRK.

Var på tur i Lofoten

Politiet har oppsøkt leiligheta den savnede hadde leid i Reine. Der befant han seg ikke, og politiet forsøker nå å finne ut av 21-åringens turplaner.

Han tok ferge fra Bodø til Moskenes 15. oktober, med planlagt retur 20. oktober, og hadde siste kontakt med foreldrene 18. oktober. Siden har ingen kommet i kontakt med ham.

Det var en studiekamerat av 21-åringen som meldte ham savnet, da han ikke møtte opp til studiene slik han skulle.