NRK Meny

Regn og tåke hindrer søket etter amerikansk fjellturist

Utsetter leteaksjonen til søndag formiddag.

lofoten

Tett tåke og glatt føre hindrer letemannskapene i å søke etter den savnede på fjellet.

Foto: TOMMY JOHANSEN

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Omlag 30 personer fra Røde Kors, Sivilforsvaret og Norske alpine redningsgrupper skulle lørdag formiddag søke etter den savnede amerikanske fjellturisten.

– Værforholdene er utfordrende for oss i dag. Vi kan ikke risikere livet til letemannskapene. Det er glatt i fjellet og det er store mengder med nedbør i området. Vi blir nødt til å vente med letingen til søndag formiddag, sier operasjonsleder, Kåre Munkvold i Midtre Hålogaland politidistrikt.

mannskaper
Foto: TOMMY JOHANSEN / NRK

Søker ved Reinevatnet

Den 21 år gamle mannen skal sist ha blitt sett av en turgåer på Reinebringen i Lofoten. Og det var her letemannskapene skulle søke etter ham.

– I dag konsentrer vi oss om å søke ved Reinevatnet med hunder. Tåken gjør at vi må vente med å ta i bruk Sea King til søndag, da er det meldt bedre vær, sier Munkvold til NRK.

Var på tur i Lofoten

Politiet har oppsøkt leiligheta den savnede hadde leid i Reine. Der befant han seg ikke, og politiet forsøker nå å finne ut av 21-åringens turplaner.

Han tok ferge fra Bodø til Moskenes 15. oktober, med planlagt retur 20. oktober, og hadde siste kontakt med foreldrene 18. oktober. Siden har ingen kommet i kontakt med ham.

Det var en studiekamerat av 21-åringen som meldte ham savnet, da han ikke møtte opp til studiene slik han skulle.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.