Bruker kunstnergenene på musikk

Skuespilleren og musikeren Rebekka Karijord er klar med sin tredje cd. Og for første gang gir hun ut plate på eget selskap.

Rebekka Karijord

'The noble art of letting go' er Rebekka Karijords tredje solo-album.

Aktivt år

Hun har skrevet musikken til den norske filmen «Engelen» som har hatt premiere i år. Hun er aktiv som teater-komponist på Stadteatern og Dramaten i Stockholm. Og hun produserer og mikser andres musikk i eget studio.

- Dagene mine består veldig mye av å være i studio og skrive musikk til film og teater og moderne dans, sier hun.

I tillegg har hun altså fått tid til å skrive og produsere et nytt, eget cd-album.

- «The noble art of letting go» handler paradoksalt nok om å slippe taket på det gamle for å åpne for noe annet, sier Rebekka Karijord.

Base i Stockholm

Rebekka Karijord er født i Sandnessjøen, og har vokst opp i Oslo. Men nå bor hun i Stockholm og deler studio med den norske musikeren Ane Brun.

- Et lite, veldig koselig studio med kakkelovn, sier hun.

Rebekka er utdannet skuespiller ved Teaterhögskolan i Stockholm, og har spilt i et stort antall teaterstykker og filmer. Hun har også skrevet teaterstykker, men nå jobber hun heltid med musikken.

Har kunstner-arv

Både mor og far til Rebekka Karijord er kunstnere, men hun har vokst opp bare med mor. 12 år gammel fant hun en gammel notatbok på loftet. Den viste seg å inneholde dikt og sangtekster faren hadde skrevet da hun var liten.

Det gjorde at hun bestemte seg for å oppsøke han. Hun samarbeidet etter hvert med faren om å fullføre sanger han hadde begynt på, og det ble begynnelsen til det som skulle bli hennes egen musikk, sier hun. Allerede som femåring begynte hun å spille piano og fiolin, og hun har spilt i mange ulike band under oppveksten.

På turné

For tida turnerer Rebekka Karijord med Ane Brun. Denne gangen er det Ane Brun sin musikk fra albumet «Sketches» de presenterer fra scene. Det er flest steder i Norge som får besøk, men turnéen skal også innom Sverige, Finland, Danmark og Frankrike.

HØR: Musikk under polarhimmelen med Rebekka Karijord

Lenke til Musikk under Polarhimmelen som podkast

Alt om: Musikk under polarhimmelen