NRK Meny
Normal

Rebekka fra Sandnessjøen vant Emmy-pris

Nordlendingen danket ut «The Ellen Show» under den prestisjefylte Daytime Emmy Awards i helgen.

Jane Startz, Rebekka Sørensen-Kjelstrup og Kristian Kjelstrup

Rebekka Sørensen-Kjelstrup med prisen for beste kostymedesign i hånden. Her sammen med sin mann Kristian Kjelstrup og «Spooksville»-produsent Jane Startz.

Foto: Privat

– Jeg trodde aldri jeg kunne vinne og er fortsatt i sjokk, sier Rebekka Sørensen-Kjelstrup (39) fra Sandnessjøen i Nordland.

Søndag var hun en av stjernene på den røde løperen da amerikanske Daytime Emmy Awards ble delt ut.

«Spooksville»-karakteren The Debt Collector

Rebekka Sørensen-Kjelstrup ble tildelt Emmy-prisen for «Spooksville»-karakteren The Debt Collector.

Foto: Privat

Prisutdelingen hyller amerikanske tv-programmer som sendes på dagtid, og i skarp konkurranse med blant andre talkshowet «The Ellen Show» stakk Sørensen-Kjelstrup av med prisen for beste kostymedesign i tv-serien «Spooksville».

– Jeg er utrolig stolt, men er ikke vant til å vise meg frem og skryte. De på jobben sier jeg må ha statuetten fremme på kontorpulten, ler hun.

Serien, som ikke er å se på norske tv-skjermer, handler om tre barn som bor i en by med hekser og troll og baserer seg på ungdomsbøkene til den amerikanske forfatteren Christopher Pike.

Flyttet som 13-åring

Sørensen-Kjelstrup flyttet i 1988 til Canada sammen med moren og stefaren hvor de ble boende i seks år før hun senere utdannet seg til kostymedesigner.

Nå bor hun og hennes norske mann i Seattle i USA sammen med deres felles datter på seks år, og hans døtre på syv og 13 år. Derfra pendler hun til en leilighet i Vancouver i Canada hvor hun jobber mest.

Det er med hovedansvaret som kostymedesigner for «Spooksville» hun har fått sitt definitive gjennombrudd i faget.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk jobben i denne serien fordi det er vanskelig å få en kreativ jobb der jeg kan designe og bruke mine artistiske og kreative sider. Jeg er heldig som får betalt for hobbyen min.

Hun leder et team på seks personer og er fornøyd med at hun selv får lov å sy, kjøpe stoff og tegne kostymene til serien.

(artikkelen fortsetter under)

Jim Krieg, Jane Startz, Rebekka Sørensen-Kjelstrup og Katie Douglas.

Jim Krieg, Jane Startz, Rebekka Sørensen-Kjelstrup med Emmy-statuetten i hånden. Her med selskap av manusforfatter Jim Krieg, produsent Jane Startz og hovedrolleinnehaver Katie Douglas til høyre.

Foto: Privat

– «Overwhelming»

I helgen måtte hun opp på scenen å holde takketale etter å ha mottatt prisen for arbeidet sitt. Prisutdelingen er det største hun har vært med på.

– Det var stort og mye folk. «Overwhelming» som vi sier her i amerika. Jeg har aldri vært med på noe så stort. Det er artig å gå på rød løper, så bare det i seg selv er en opplevelse. og å være nominert er helt fantastisk, sier hun på bred nordlandsdialekt.

Hun reiser fortsatt på ferier til Sandnessjøen, men har foreløpig ingen planer om å flytte til hjemlandet. I sommer for hun imidlertid mulighet til å tilbringe litt ekstra tid i Norge når hun skal jobbe med kostymene til «Skjønnheten og udyret» på Christiania Teater.

– Når jeg er hjemme i Norge er det i Sandnessjøen jeg i hovedsak er, men det er hektisk når jeg er hjemme fordi det er så mange vi må besøke rundt om i landet.

Stolt skuespillerfar

Sørensen-Kjelstrup er datter av skuespiller Reidar Sørensen, blant annet kjent fra den norske storfilmen «Hodejegerne». I dag er han stolt over det datteren har prestert.

– Jeg er selvfølgelig veldig stolt av henne. Én ting er å vinne en pris her hjemme, men der borte er jo markedet mye større. Dette beviser hvor dyktig Rebekka er, sier skuespilleren til VG.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.