Ranafirma med storkontrakt

Momek fikk stor-oppdraget med å bygge oppredningsverk på Svalbard.

En av verkstedhallene til Momek i Rana.

En av verkstedhallene til Momek i Rana

Foto: Frank Nygård / NRK

Oppredningsverket skal skille ut koks av massen som tas ut av Store Norske Spitsbergen Kullkompani på Svalbard. Bygget skal settes opp på fire måneder, og har en kostnadsramme på 25 millioner kroner.

Resultat av mange års satsing

Oppdraget må sees på som et resultat av mange års jobbing mot bergverkindustrien, sier divisjonsleder i Momek, Hans Marius Mastermo.

– Ja, vi har gjennom en del år satset bevisst imot bergverk som markedsområde og lagt et løp for å høyne vår egen kompetanse. Vi har levert veldikeholdstjenester og mindre prosjekter på Svalbard, men nå har vi endelig fått tillit til å levere et stort prosjekt, og det bygget her er et resultat langsiktig arbeid.

Divisjonsleder i Momek, Hans Marius Mastermo.

Divisjonsleder i Momek, Hans Marius Mastermo sier kontrakten er resultatet av mange års arbeid.

Foto: Frank Nygård / NRK

Gjennombrudd for Momek

Det må kalles et gjennombrudd for verkstedbedriften Momek når de nå innkasserer oppdraget med å bygge det nye stålbygget, som skal inneholde et nytt oppredningverk. Et oppredningsverk er der koks, i dette tilfellet, skilles ut fra den massen som tas ut i gruvene.

Bergverk er vekstområde

Bergverk har vært et av stasingsområdene for ranabedriften som har holdt på i vel 12 år. Bedriften har også vedlikeholdsoppdrag for Sydvaranger, Rana gruber, LKAB, og altså store Norske på Svalbard.

–Vi har enda et stort potensiale innenfor området. Bergverk kommer til å bli et vekstområde både i nord-norge og i nord-sverige ,så vi kommer å fortsette i mange år å utvikle det forretningsområdet, sier Mastermo.