NRK Meny
Normal

– Alle berørte blir tatt hånd om i en svært vanskelig situasjon

Rana kommune er sterkt preget etter at det i går ble kjent at en 3-åring døde tidligere denne måneden. Foreldrene til gutten er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Kai Henriksen

Ordfører Kai Henriksen sier alle berørte tas vare på i en svært vanskelig situasjon.

Foto: Lars-Petter Kalkenberg/NRK

Den tre år gamle gutten ble fraktet til Helgelandssykehuset 2. mars, men døde senere på sykehuset, ifølge politiet på Helgeland.

Moren og faren til gutten er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Det var med bakgrunn i den foreløpige obduksjonsrapporten fra sykehuset at politiet valgte å ta ut en siktelse mot foreldrene.

Familien har flere barn og kommunen har satt i gag tiltak for å ta vare på dem og andre berørte, ifølge ordfører i Rana, Kai Henriksen.

– Det preger kommunen på mange måter, og vi har gjort det vi kan for at alle berørte skal ha det bra, sier Henriksen til NRK.no.

Varetektsfengslet i fire uker

Tirsdag ettermiddag ble faren til gutten varetektsfengslet i fire uker, med brev- og besøksforbud. Moren er løslatt mot meldeplikt av helsemessige årsaker.

Under fengslingsmøtet i Rana tingrett tirsdag nektet både faren og moren straffskyld.

– Jeg kan ikke si noe om hvorfor, men han erkjenner ikke straffskyld, og har bedt om å bli løslatt, sier mannens forsvarer, John Erik Nygaard til NRK.

– Det er snakk om en familie som nå har det svært vanskelig, og dette berører flere barn i forskjellig alder. Vi passer nå på at alle har det på best mulig i de omstendighetene som har oppstått, sier ordføreren i Rana.

(saken fortsetter under)

Fengselet i Mosjøen

Den siktede mannen sitter varetektsfengslet i Mosjøen fengsel.

Foto: Frank Nygård / NRK

Høy prioritet hos politiet

Politiet har satt inn store ressurser i saken, men siden det fortsatt er tidlig i etterforskningen ønsker ikke politiet å gå ut med flere detaljer.

– Det er mye som gjenstår av både avhør og tekniske undersøkelser, for å se om vi kan få klarhet i hva som har skjedd med gutten, sier politiadvokat Jonas Nerdal til NRK.no.