Raidet gullsmed for millionbeløp

I reneste James Bond-stil tok tyver seg inn gjennom taket på City Nord i Bodø og stjal smykker, diamanter og klokker for et millionbeløp på Presis Ur og Gull.

Tyveri hos gullsmed, City Nord

TYVERI: Store verdier ble stjålet i et tyveri fra gullsmedforretningen Presis Ur og Gull på City Nord.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

- Tyveriet har et profesjonelt tilsnitt og har klare likheter med lignende tyverier som er utført av østeuropeiske bander. De bryter seg inn gjennom taket og unngår dermed alt av alarmer og overvåkingskameraer, sier etterforskningsleder Øystein Røsnes i Salten politidistrikt til NRK Nordland.

- Rystende opplevelse

- En rystende opplevelse. De har brutt seg inn i reneste b-gjengen-stil, sier innehaver Kar Ann Aasland på Presis Ur og Gull på City Nord.

Det var de ansatte som oppdaget innbruddet da de kom på jobb like før klokken 10.00 onsdag.

- Bestillingstyveri

Kari Ann Aasland

STJAL DIAMANTER: Tyvene tok to brett med diamantanheng, forteller innehaver Kari Ann Aasland.

Foto: Bente H. Johansen

- Tyvene har stjålet to brett med diamantanheng og ringer, kostbart bjouteri fra Dyrberg Kern og klokker fra Breitling. De mer rimelige merkene ligger igjen. Det er helt tydelig at tyvene har visst hva de gikk etter. Det kan se ut som et bestillingstyveri, sier Aasland.

Hun er overrasket over kreativiteten hos innbruddstyvene.

- Vi er en utsatt bransje, men at de går på gullsmedforretninger som ligger i andre etasje på et kjøpesenter, er oppsiktsvekkende, sier hun.

Hun håper å få komme igang med oppryddingen i butikken allerede i ettermiddag slik at forretningen kan åpne dørene igjen så snart som mulig.


Gullsmedtyv må sone dommen i Litauen
I reneste B-gjengen-stil tok tyvene seg inn gjennom taket på City Nord i Bodø og raidet smykker og klokker for et millionbeløp. Nå er mannen som i april ble dømt for tyveriet uttransportert til Litauen.

Tok seg inn gjennom taket

Ifølge operasjonsleder Jan Lekang i Salten politidistrikt har tyvene kommet seg inn gjennom taket på City Nord.

Politiet er på stedet for å gjennomføre tekniske undersøkelser.

- Så langt har vi ingen mistenkte i denne saken, forteller vakthavende jurist ved Salten politidistrikt, Margrete Torseter.