NRK Meny
Normal

Prinsessebryllup feires i Lofoten

Det svenske prinsessebryllupet i Sverige feires også i Lofoten.

Pia - Anette

KONGELIG FEST: Pia Wulff-Nilsen og Anette Bjørnsen forbereder seg til feiring med god mat og vin.

Foto: Siri Beate Arntzen

Mange er lei av VM og vil heller feire et kongelig bryllup enn å se 22 spillere løpe etter en ball. Pia Wulff-Nilsen har samlet en gjeng med venninner og gleder seg stort til å dra på seg finstasen og være kongelig for en kveld i Lofoten.

– I kveld skal jeg og flere jenter feire dagen og ta noen glass vin i finstasen. Det er nok ikke guttene som gleder seg mest til i kveld, ler Nilsen.

En jentedrøm

Jentene skal samles for å spise en god middag på Maren Anna på Sørvågen i Lofoten, før livemusikken tar over og feststemningen kommer.

– Vi ønsker å gjøre dette fordi det er så gøy. Kongelig bryllup er av sjeldenhetene, og det er noe eventyraktig over det. I tillegg er det jo en hver jentes drøm å pynte seg med tiarakrone ,sier Pia Wulff-Nilsen.

Kongelig bryllupsmeny

Anette Bjørnsen er kokk på restaurant Maren Anna på Sørvågen i Lofoten. Hun vokste opp i Stockholm, men bor nå i Lofoten. Hun har satt opp en prinsessemeny til lørdag kveld i anledning det kongelige bryllup i Sverige.

– Vi skal servere vår egen lille bryllupsmeny fra klokken seks, hvor alle kan kle seg fint og få seg en god femretters middag før andre festligheter tar over, sier Bjørnsen.

På den kongelige menyen står det gratulasjon til Victoria og Daniel og maten er ikke til å spøke med. Røkt hval med honningrista valnøtter, sitrusmarinert eple og kamskjell med gulrotpure og multekrem til dessert.

Selv skulle Anette Bjørnsen gjerne vært tilstede i Stockholm under bryllupet, men stemningen i kveld blir nok like god i Lofoten.

– Det er morsomt å se at det markeres i Lofoten også. Utover kvelden skal det spilles musikk og jenter samles for å kle seg i fine klær med kongelig inspirasjon, sier Bjørnsen.

Skal du markere bryllupsdagen? Send oss bilder til nordland@nrk.no

Kronprinsesse Victoria og Daniel sier ja

GRÅT: Klart og tydelig ga Kronprinsesse Victoria og David Westling hverandre sitt ja i Storkyrkan i Stockholm.

Foto: SVT