Presser sine egne

Alf Ivar Samuelsen (Sp) legger nå kraftig press på sin egen rød-grønne regjering for å få ny strømkabel til Værøy og Røst.

Værøy

VIL HA STRØMKABEL: Et samlet storting går inn for å hjelpe Værøy og Røst.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Revidert statsbudsjett skal behandles på Stortinget i dag og stortingsrepresentant for Senterpartiet, Alf Ivar Samuelsen, legger press på sin egen rød-grønne regjering. Han mener et samlet Storting står bak kravet om ny strømkabel til Værøy og Røst.

- I 2004 la de nåværende regjeringspartiene, som da var i opposisjon, frem en lignende merknad ved behandling av revidert statsbudsjett. og det betyr at samtlige parti på stortinget i dag ber om regjeringen om en slik løsning.

Alf Ivar Samuelsen

Alf Ivar Samuelsen (Sp).

Foto: Jørn Grønlund


Nå forventer Samuelsen at regjeringen bidrar økonomisk til ny strømkabel.

- Jeg mener regjeringen har fått et så tydelig signal om at dette ønsker et samlet storting at da regner jeg med at det kommer på plass i statsbudsjettet for 2210.

Livsviktig krav

På grunn av den akutte strømmangelen har blant annet fiskerinæringen vært nødt til å skrinlegge utbyggingsplaner på Værøy og Røst. Ordfører Harald Adolfsen i Værøy kommune er glad for kravet fra et samlet storting og mener det er livsviktig at regjeringen følger oppfordringen.

Harald Adolfsen, ordfører Værøy

Harald Adolfsen.

Foto: NRK / NRK


- Hvis ikke signalene er slik at vi får den nødvendige bistand fra storsamfunnet så er det rett og slett kroken på døren for Værøy- samfunnet. Så alvorlig vil jeg betegne situasjonen, sier ordføreren.

Les også: - Galt å ikke hjelpe Værøy og Røst

Nå kan det se ut som om det går rette veien. Senterpartiets Alf Ivar Samuelsen tror en ny strømkabel kan være på plass i løpet av neste år.

- Hvis det går veien, som jeg tror det vil, så betyr det at strømkabelen kan bestilles umiddelbart. Da kan vi ha den på plass i løpet av 2010.