Hopp til innhold

Popstjernen fra Lofoten nominert for andre året på rad

– Jeg synes jeg var heldig i fjor. 2015 har vært helt vanvittig!

Sondre Justad

LOFOTING: Tross sin unge alder er Sondre Justad nominert til Årets Nordlending for andre gang i år.

Foto: Helge Grønmo / Avisa Nordland

Oslo: Det sier Sondre Justad. 25-åringen fra Lofoten med sterke røtter fra musikkmiljøet i Bodø, og som nå er bosatt i Oslo, har for alvor hatt sitt gjennombrudd som artist i år.

Solgt til gull

«Æ vil kjenn at æ lev. Kjenn at det riv i hjertet.»

Sannsynligheten er stor for at du har hørt dette refrenget, nesten uansett hvilken radiokanal du har slått på i høst. Tittelsporet fra Justads debutalbum «Riv i hjertet», som ble gitt ut i oktober, føyer seg i rekken av hitlåter fra lofotingen, som definitivt har satt sitt preg på musikkåret i Norge.

– Nylig fikk jeg vite at denne låten og «Nu har du mæ» begge har solgt til gull, sier Justad.

120 opptredener

2015 har vært travelt for Justad:

Plateinnspilling og plateutgivelse, singler og videoer, livespillinger på riksdekkende tv og radio, VG-lista, mange festivaljobber og egen turné.

– Til sammen har jeg hatt 120 opptredener i år, sier Justad og forteller at det har vært flere høydepunkter.

Han trekker blant annet fram konserten hjemme på Festvågtinden i sommer der 400 møtte opp, avslutningskonserten på Trænafestivalen og hans utsolgte konsert under festspillene i Harstad.

– Det trøkket som var på den konserten, minnet meg om konserten min i Parken i fjor, sier Justad, som for øvrig er klar for Parkenfestivalen i 2016.

Absurd følelse

Å ta i bruk tittelen «popstjerne» er fortsatt uvant for ham. Men i år har han for alvor kunnet se at musikken hans har tatt av.

– Det er en ganske absurd følelse, sier Justad, som også omtaler seg som stolt nordlending.

– Nord-Norge er en stor del av det musikalske prosjektet mitt. Jeg skriver på nordnorsk, jobber med mange nordnorske folk og reiser hjem til Lofoten og Bodø en gang i måneden.

Sondre Justad på toppen av fjellet

HJEMME: På Festvågtinden i sommer.

Foto: Karin Marie Antonsen

Nominert to år på rad

Da Sondre Justad ble nominert til Årets Nordlending i fjor, sa han det var uventet og stor stas.

– Det er fortsatt like stor stas, og like uventet. Jeg var ikke forberedt på det i fjor, og minst like lite forberedt i år. Og jeg er nominert sammen med mange flotte folk. Man føler seg litt liten i den sammenhengen, sier Sondre Justad.

Trykk her for å stemme. Du kan også stemme via SMS. Send tekstmelding med kodeord ANnordlending og kandidatnummer til 2005. Stemmer du ved bruk av SMS koster det kr. 3,- per stemme.