Hopp til innhold

Politistasjonen truffet av nabohuset

Politiet i Mosjøen har sperret av deler av sentrum etter at vinden rev av taket på et nyoppført bygg i byen.

– Vi oppdaget fort at det var noe som kom imot oss. Det var et voldsomt smell. Et tak som angriper politistasjonen er første gang jeg har vært borti, sier operasjonsleder Vegard Vordal til NRK.no.

Stormen som herjer Nordland har for det meste fått konsekvenser til havs, men i Mosjøen gikk det hardt utover politistasjonen i sentrum.

Store takkonstruksjoner fra et av nabobyggene løsnet i vinden og traff både for- og baksiden av bygget.

– Situasjonen er veldig uoversiktlig foreløpig, men det vi vet er at takkonstruksjonene traff bygget med stor kraft. Tak, vegger og vinduer er ødelagt, og det ligger vrakgods spredt over et stort område, forteller Vordal til Helgeland Arbeiderblad.

Det er ikke meldt om personskader etter smellen.

Hull i taket

Bygget som mistet taket er relativt nytt og står rett sør for politistasjonen.

– Smellen var så kraftig at det gikk hull i taket over rettsavdelingen vår. Her står vi og ser opp på åpen himmel, sier Vordal til NRK.no.

Styrelederen i firmaet som står bak byggingen av det nye leilighetskomplekset, er svært lettet over at ingen ble skadet da taket ble tatt av vinden.

– Vi priser oss lykkelig over at det kun ble materielle skader i dette tilfellet, og at det gikk så bra som det gjorde, sier Knut Jullumstrø til NRK.no.

Har sperret av sentrum

Politiet jobber nå med å sikre og rydde området.

– Vi har vært i kontakt med byggeier og de er på vei for å sikre takkonstruksjonene som er løse. Vi har samtidig sperret store deler av Mosjøen sentrum for ferdsel.

Til tross for vindproblemene går politiet arbeid som vanlig.

– Vi har våre operative mannskap og bilene tilgjengelig. Vi er ikke satt tilbake sånn sett, men det vil være vanskelig å komme og besøke Mosjøen politistasjon i dag.

På moloen i Bodø blåser vinden godt fra seg.

STORM: Slik så det ut i Bodø mandag formiddag.

Politistasjonen i Mosjøen

Stormen som herjer Nordland har for det meste fått konsekvenser til havs, men i Mosjøen gikk det hardt utover politistasjonen i sentrum.

Foto: Morten Klaussen

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Politistasjonen i Mosjøen» i nytt vindu