NRK Meny
Normal

– Kan ikke si at enhver 17-åring ikke vet hva de gjør

Roger Ingebrigtsen får støtte fra en av sine bitreste politiske rivaler. – De har klippet snora til Roger Ingebrigtsens kandidatur på en brutal måte, mener stortingsveteranen Ivar Kristiansen.

Ivar Kristiansen støtter Roger Ingebrigtsen

– Det han gjorde var en særdeles uklok handling, men vi kan ikke dermed konkludere med at han er totalt uegnet til å ha en rolle for nasjonen, sier Ivar Kristiansen om Roger Ingebrigtsen (innfelt).

Foto: NRK

«Mange harde adjektiv har vi servert mot hverandre, men nå knuges jeg av å mislike hvordan Raske Roger skytes ned av politisk renkespill og medias ayatollaer og yppersteprester»!

Det skriver Høyres Ivar Kristiansen i et innlegg på Facebook.

Helt siden Roger Ingebrigtsen-saken dukket opp fredag ettermiddag har stortingsveteranen fulgt interessert med.

Støtter en bitter rival

I juni i år røk Kristiansen i tottene på Ingebrigtsen i en direktesendt radiodebatt i NRK, men nå mener Høyre-mannen at rivalen har fått særdeles ufin behandling, både av media og av sine partikollegaer.

I et intervju med NRK.no utdyper vesterålingen hva han mener.

– Her er det helt åpenbart prosesser som har utviklet seg over tid, og som det var meget passende å lansere to dager før et nominasjonsmøte. De har klippet snora til Roger Ingebrigtsens kandidatur på en brutal måte uten at han, så vidt meg bekjent, har brutt norsk lov, sier 56-åringen som har sittet på Stortinget siden 1997.

En tidsinnstilt bombe

Han tar forbehold om at det kan dukke opp nye momenter i saken, men er klar på at Ingebrigtsen hadde fortjent bedre.

– Det han gjorde var en særdeles uklok handling, men vi kan ikke dermed konkludere med at han er totalt uegnet til å ha en rolle for nasjonen, sier Kristiansen.

Han mener Roger Ingebrigsten fikk en tidsinnstilt bombe i fanget og reagerer på tidspunktet for avsløringen om at Ap-mannen har hatt et seksuelt forhold til en 20 år yngre kvinne.

– Vi kan ikke indirekte si at enhver 17-åring ikke vet hva de gjør. Dette er en mosaikk av tilfeldigheter, som gjør at vi ikke kan utelukke at dette er nitid planlagt, mener Høyre-mannen.

(artikkelen fortsetter under)

Roger Ingebrigtsen snakker ut

Roger Ingebrigtsen snakker ut.

– Kan ikke fylle Stortinget med speidere

I innlegget på Facebook skriver Kristiansen videre.

«Vi er neppe tjent med at Stortinget fylles med bare speidere og korgutter :-(»

Til NRK utdyper han igjen.

– Vi må ikke komme i en situasjon hvor vi fyller Stortinget med folk som aldri har gjort eller sagt noe feil. Jeg er ikke sikker på at de som har gjort alt de kan for å unngå å gjøre feil, er de som er best egnet til å styre landet.

– Det er en eksakt erfaring å gå på smeller og å skaffe seg erfaringen man trenger for å gå videre. Jeg er ikke sikker på om det er media eller politikere som kjemper om posisjoner, som er best egnet til å felle en dom over andre, særlig ikke over folk som ikke har brutt norsk lov, konkluderer han.

Trakk seg som statssekretær

Det var fredag ettermiddag at statssekretær Roger Ingebrigtsen trakk seg fra regjeringen etter at han innrømmet et upassende forhold til en 20 år yngre kvinne.

Kvinnen har i ettertid fortalt at hun følte seg presset til å ha en seksuell relasjon med ham og at Ingebrigtsen presset henne til å tie.

Ingebrigtsen benekter å ha skjenket eller presset kvinnen.