Politiet: Ung mann kjørte i 200 kilometer i timen gjennom tunnel

I starten av juli ble politiet kjent med at en ung bilfører skulle ha kjørt i godt og vel 200 kilometer i timen gjennom Steigentunnelen. Politiet reagerer på den voldsomme farten.

steigentunnelen

Det er ikke første gang Steigentunnelen er blitt brukt som arena for å teste ut hestekrefter, ifølge politiet.

Illustrasjon: Heidi Andreassen

Tidligere i sommer ble politiet kontaktet av en ung kvinne som var passasjer i en bil hvor sjåføren presset bilen opp i 200 kilometer i timen gjennom Steigentunnelen.

Den unge kvinnen var ifølge politiet svært oppbrakt over det hun hadde opplevd.

– Jenta og hennes mor kom til oss, tok ansvar og fortalte om hva som hadde skjedd, sier politioverbetjent Aslak Finvik ved Innhavet lensmannskontor.

Har video

Politiet har bilder og video fra bilen hvor speedometeret viser godt og vel 200 kilometer i timen. Politiet etterforsker nå saken som de ser svært alvorlig på.

Lensmann i Hamarøy, Aslak Finvik

Aslak Finvik er sier at det har vært flere episoder hvor det er kjørt i stor hastighet i tunnelen.

Foto: Simon Piera Paulsen / NRK

– Vi kunne raskt ha fått en dødsulykke, sier Finvik.

Han sier videre at det ikke er første gang de ser høy fart i tunnelen. Den åtte kilometer lange strekningen har en fartsgrense på 80 kilometer i timen.

– Det har vært kontroller, og vi har sett nokså store hastigheter. I tillegg er tunnelen smal og veidekket begynner å bli dårlig. Ting kan fort skjer når man opererer i slike hastigheter, sier han.

Har beslaglagt førerkort

Politiadvokat Trond Lakselvhaug i Nordland politidistrikt bekrefter hendelsen og sier at de nå jobber med etterforskning av saken.

– Vedkommende er mistenkt for å ha hatt en hastighet på rundt 200 kilometer i timen. Å kjøre bil i denne hastigheten er svært alvorlig. Det er livsfarlig, sier han.

Trond Lakselvhaug

Politiadvokat Trond Lakselvhaug i Nordland politidistrikt.

Foto: Harald Krogtoft / NRK

Sjåførens har nå fått førerkortet beslaglagt. Han skal ifølge politiet ikke ha vært enig i at førerkortet ble beslaglagt.

Nå er det opp til påtalemyndigheten å eventuelt ta ut en tiltale i saken.

– Vi må først høre forklaringen hans. Så kan det også hende det vil være behov for ytterligere undersøkelser, sier Lakselvhaug.