NRK Meny
Normal

Politiet: – Hold dere innendørs

I Narvik har taket til et industribygg blitt tatt av vinden. Politiet ber folk holde seg innendørs på grunn av løse gjenstander og flere tak som har løsnet, og har kalt inn Sivilforsvaret.

Store skader på Northlands bygg

Store skader på Northlands bygg

Foto: Narvik Havn

Politiet ber folk holde seg innendørs på grunn av uværet som nå herjer i nord.

Heftig sjø i Narvik

Båt trosser uværet i Narvik.

Foto: Roar Sand

– Det er veldig sterk vind i Narvik og det sies at vinden skal øke. Vi får en rekke meldinger om løse tak, tak som er flydd av, løse deler på bygg, trær som velter. Alt mulig som kan løsne, har løsnet i området. Derfor ber vi folk om å holde seg inne, sier operasjonsleder Grete Birkeland ved Midtre Hålogaland politidistrikt til NRK.

Politihuset i byen er tømt for mannskaper i forbindelse med uværet. Også brannvesenet og representanter fra Narvik kommune er satt i arbeid. I tillegg har politiet bedt om bistand fra Sivilforsvaret.

Heftig sjø i Narvik

Heftig sjø i Narvik.

Foto: Roar Sand

– Det har vært veldig hektisk. Vi har sikkert fått 25 meldinger i morgentimene om det vi kaller naturskader. Sivilforsvaret hjelper oss nå med avsperringer og vakthold.

Politiet har ikke fått meldinger om personskader i forbindelse med uværet, men det er mye materielle skader.

– Heldigvis er det veldig sjelden vi opplever at det er så hektisk, sier Birkeland.

Kraftige vindkast

Se fra stormen i Narvik. Foto: Torodd Sandvik

Meteorologisk Institutt melder at de kraftige vindkastene i Nordland og Troms vil fortsette utover dagen.

Det er ventet vindkast opp mot 35 meter per sekund enkelte steder i Nord-Norge i dag, og uværet gir problemer for trafikken.

Torsdag formiddag er både E6 over Saltfjellet og E10 over Bjørnfjell stengt på grunn av dårlig vær. I Troms er E6 over Gratangsfjellet stengt for personbiler på grunn av uvær.

Vindfullt på Narvik Havn

Vindfullt på Narvik Havn

Foto: Narvik Havn

Også på strekning Bjerkvik – Langmyra er E6 stengt mellom Nordland og Troms. Det samme er E12 ved Umbukta i Rana.

Det går heller ikke ferger over Vestfjorden og fergesambandet Lødingen-Bognes er innstilt. Også flere mindre samband er kansellert i morgentimene på grunn av vinden.

– Heftig

Dårlig sikt på E6 over Saltfjellet

Slik ser det ut på Saltfjellet torsdag formiddag. Ikke rart at E6 over fjellet er stengt. Bildet er hentet fra Statens vegvesens webkamera som er plassert langs E6en.

Foto: Statens vegvesen

I går sendte Meteorologisk institutt ut OBS-varsel for Troms og Ofoten. Men det vil bli kraftige vindkast også på Helgeland, Saltfjellet og i Salten.

– Det blir ganske heftig. Det kommer sterk vind fra øst over fjellene, og det vil bli veldig uberegnelig. Det kan gå fra vindstille til veldig sterke kast, sa vakthavende meteorolog Matilda Hallerstig til NRK i går.

Laster Twitter-innhold