NRK Meny
Normal

Politiet: – Føret er særdeles glatt

Snø og is har skapt utfordringer langs veiene i Nordland i dag. I Vesterålen satt en person fastklemt i nærmere to timer etter å ha kjørt av veien ved Hattnestunellen. – Vi anbefaler alle å ta det med ro og kjøre etter forholdene, sier Statens vegvesen.

Semitrailer av veien på E10 i Hadsel

En person satt fastklemt ved Hattnestunellen i Hadsel kommune i dag.

Foto: John Inge Johansen / NRK

Glatt over Frøskelandsfjellet

GLATT: Bilister melder om vanskelig føre over Frøskelandsfjellet.

Foto: 0330-tipser

– Det er glatt nord i fylket i dag, og det har vært noen hendelser enkelte steder, sier Helge Tømmervik hos Statens vegvesen til NRK.

Det har falt snø i Lofoten og Vesterålen. I Vesterålen fikk politiet i Midtre Hålogaland like før klokken 13 melding om at en semitrailer hadde kjørt av veien ved Hattnestunellen i Hadsel kommune.

– Semitraileren har lagt seg mot fjellveggen. Føreren sitter fastklemt, men ser ikke ut til å være alvorlig skadet. Han hadde med seg en passasjer, en 14 år gammel jente. Hun kom uskadd fra hendelsen, sa politiets innsatsleder på stedet til NRK.

Personen var våken og bevisst, og etter rundt to timer, opplyste brannvesenet at de hadde fått løs personen. Vedkommende ble like før klokken 15 tatt hånd om av helsepersonell.

– Utfordringen har vært at personen lå fastklemt inn til fjellsiden. Vi måtte derfor få på plass en bergingsbil som kunne dra semitraileren ut fra bergveggen, slik at vi fikk vedkommende løs, fortalte Øystein Bjerke ved 110-sentralen til Salten Brann IKS.

Politiet opplyste om nullforhold og særdeles glatt føre i området.

(artikkelen fortsetter under)

Semitrailer av veien på E10 i Lofoten

To personer var involvert i ulykken, som skjedde mellom Budalen og Fiskebøl.

Foto: 03030-tipser

Flere trailere stod fast

Også på fylkesvei 821 over Frøskelandsfjellet har veien vært stengt som følge av trafikkuhell. Her ble veien åpnet igjen for kort tid siden, etter å ha vært stengt en periode mens det pågikk bilberging.

– Flere trailere står fast, bilberging og politiet er på stedet. Strøbiler jobber for fullt, opplyste politiet tidligere i dag.

Videre meldte en bilfører i natt at han hadde kjørt av veien på Frøskeland i Sortland. Denne bilen havnet på taket, men føreren kom uskadet fra hendelsen.

– Ta det med ro

Hos Statens vegvesen i Mosjøen forteller Tømmervik at det er glattest i nord mot grensen til Troms.

– Uansett råder vi alle bilister til å ta det med ro, og kjøre etter forholdene, avslutter han.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...

IKKE ALVORLIG SKADET: Personen som var fastklemt ved Hattnestunellen i Hadsel kommune, skal ikke være alvorlig skadet, ifølge politiet.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.