Politiet: – Alle er i god behold

Ingen skal være tatt av snøskredet på Blåtind i Svolvær.

Sea King på vei mot Blåtind

RYKKET UT: Et Sea King-helikopter gjennomsøkte området, men fant ingen indikasjon på at noen skal være tatt av skred.

Foto: Kristaver Birkeland Johansen

– Alle er gjort rede for og er i god behold, sier operasjonsleder Janniche Dyrhaug ved Midtre Hålogaland politidistrikt til NRK.no.

Det var klokken 13.10 i dag HRS fikk inn melding om at det hadde gått ras på Blåtind like ved Svolvær i Lofoten. De første meldingene sa at fire personer kunne være tatt av skredet.

– En av dem som var i følget på fire personer ringte inn hit til operasjonssentralen og sa de alle var i god behold. Det var også ytterligere to personer som var i området. Vi har all grunn til å tro at det bare var disse seks som var i området, fortsetter operasjonslederen.

Populært turområde

Sea King-helikopteret som ble tilkalt søkte gjennom området for sikkerhets skyld. Alpin redningsgruppe ble også tilkalt etter snøskredet.

– Vi har kalt ut alt av tilgjengelige ressurser, sa operasjonsleder Trond Munkvold i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB ved 13.30-tiden.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) betegner skredfaren som betydelig, grad tre på en skala fra en til fire, i det meste av Nord-Norge lørdag.

– Sea King returnerer til Bodø, ingen indikasjon på at noen er tatt i skred, skriver Hovedredningssentralen (HRS) på Twitter, og oppfordrer samtidig folk til å ha respekt for vær og terreng.

Blåtind er 621 meter høyt og ligger like ved Svolvær i Lofoten. Fjellet er et populært turområde.

Laster kart, vennligst vent...