Politiet: – Alle er i god behold

Ingen skal være tatt av snøskredet på Blåtind i Svolvær.

Sea King på vei mot Blåtind

RYKKET UT: Et Sea King-helikopter gjennomsøkte området, men fant ingen indikasjon på at noen skal være tatt av skred.

Foto: Kristaver Birkeland Johansen

Kilde: NTB/NRK

– Alle er gjort rede for og er i god behold, sier operasjonsleder Janniche Dyrhaug ved Midtre Hålogaland politidistrikt til NRK.no.

Det var klokken 13.10 i dag HRS fikk inn melding om at det hadde gått ras på Blåtind like ved Svolvær i Lofoten. De første meldingene sa at fire personer kunne være tatt av skredet.

– En av dem som var i følget på fire personer ringte inn hit til operasjonssentralen og sa de alle var i god behold. Det var også ytterligere to personer som var i området. Vi har all grunn til å tro at det bare var disse seks som var i området, fortsetter operasjonslederen.

Populært turområde

Sea King-helikopteret som ble tilkalt søkte gjennom området for sikkerhets skyld. Alpin redningsgruppe ble også tilkalt etter snøskredet.

– Vi har kalt ut alt av tilgjengelige ressurser, sa operasjonsleder Trond Munkvold i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB ved 13.30-tiden.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) betegner skredfaren som betydelig, grad tre på en skala fra en til fire, i det meste av Nord-Norge lørdag.

– Sea King returnerer til Bodø, ingen indikasjon på at noen er tatt i skred, skriver Hovedredningssentralen (HRS) på Twitter, og oppfordrer samtidig folk til å ha respekt for vær og terreng.

Blåtind er 621 meter høyt og ligger like ved Svolvær i Lofoten. Fjellet er et populært turområde.

Laster kart, vennligst vent...

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Adrian (27) må vise finger, rope, rekke tunge og lage kysselyder. Helst når det passer ekstremt dårlig.
Venke opplevde enhver hesteeiers mareritt da hun oppdaget en fremmed mann i stallen hennes.